FOTO - CAPTURA RECORD la Buzau. S-a confiscat marfa de zeci de mii de lei

Captura lemne BuzauSpecialiştii din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi poliţişti de ordine publică au desfăşurat, împreună cu reprezentanţi din cadrul ocolului silvic, mai multe activităţi de control în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor ilegale ce pot afecta fondul forestier la nivelul întregului judeţ.

 

 

Astfel, în urma verificărilor efectuate în trafic şi pe raza fondului forestier au fost întocmite două dosare penale pentru tăiere ilegală şi furt de arbori, au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale şi a fost confiscată cantitatea de peste 140 mc de material lemnos, în valoare de peste 25.000 de lei. Poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică de la Poliţia Municipiului Rm. Sărat au oprit pentru control o autoutilitară încărcată cu aproximativ 3 metri cubi de lemn, din specia nuc. În urma verificării documentelor s-a constatat că şoferul – un râmnicean de 33 de ani, nu avea aviz de însoţire sau alte documente de provenienţă pentru încărcătură, ocazie cu care a fost sancţionat conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Rm. Sărat. De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate în fondul forestier din extravilanul comunei Lopătari, poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au dispus măsura confiscării a peste 135 mc de material lemnos pentru care nu au fost respectate condiţiile legale de transport şi depozitare. Materialul lemnos în valoare de peste 25.000 de lei a fost ridicat şi predat reprezentanţilor ocolului silvic, iar activităţile poliţiştilor vor continua, pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte ilicite.

Ecaterina STROESCU

Captura lemne 3

 

Captura lemne 2

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează