New News Buzau header

FOTO - Identitate si valori intr-un proiect european la Colegiul Economic Buzau

Colegiul Economic BuzauAnul școlar 2018-2019 marchează primul an al unui alt proiect finanțat de UE, Erasmus + KA2: Let's BET for heritage/ 2018-1-ES01-KA229-049878_2, proiect ce se derulează în cadrul Colegiului Economic Buzău pe parcursul a doi ani. O primă activitate de învățare a avut loc în perioada 24.11- 30.11.2018, mobilitate ce s-a desfășurat în Buzău/ România.

La întâlnirea de lucru s-au prezentat 18 elevi și 8 profesori din cele 4 țări partenere: Spania, Italia, Lituania, Polonia.Elevii și profesorii oaspeți au fost însoțiți și asistați pe durata șederii lor de 24 elevi și 7 profesori ai Colegiului Economic Buzău. Colegiul Economic Buzău este partener în acest proiect cu IES Nosa Señora dos Ollos Grandes-Lugo/ Spania, Istituto di Istruzione Superiore "G. Galilei"- Avezzano/ Italia, Powiatowe Centrum Ksztalcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wieliczce- Wieliczka/ Polonia, Druskininku Ryto gimnazija- Druskininkai/ Lituania, coordonatorul fiind şcoala din Spania. Întâlnirea a fost dedicată determinării interesului elevilor noștri cu privire la patrimoniul natural și cultural al oamenilor, în special în Europa și înțelegerii modului în care patrimoniul ne-a influențat identitatea și valorile.

Activitatile cele mai importante desfasurate au fost :

Activități de cunoaștere a participanților și de identificare a tradițiilor și obieceiurilor pe care le au în comun dar și a celor care sunt diferite.

Realizarea unui traseu cultural pentru identificarea obiectivelor cultural din orașul Buzău și pentru realizarea de legături mai strânse între participanți.

O sesiune de informare la Consiliul Județean Buzău cu privire la eforturile depuse pentru conservarea patrimoniului și promovarea acestuia. Elevii și profesorii au fost oaspeții domnului Laurențiu Gavrilă, a domnului Constantin Cățoi și a doamnei Liliana Nicolae.

Vizitarea unor obiective importante din București: Palatul Parlamentului, Muzeul satului, Centrul Vechi al capitalei și descoperirea obiectivelor de patrimoniu.

Descoperirea elementelor ce au dus la formarea unei identități personale. Elevii au răspuns la întrebarea ” Poate patrimonial cultural și natural să ne influențeze personalitatea?” cu ajutorul unui joc nonformal.

Elevii și profesorii oaspeți au vizitat Colegiul Economic Buzău și au dobândit cunoștințe minime de limba română cu ajutorul gazdelor.

Foarte apreciată a fost participarea la vernisajul EXPOZITIE DE ARTA POPULARA, DEDICATA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI. Galeriile de Arta Buzau. Centrul de Cultura si Arta Buzau.

În ultima zi, elevii Colegiului Economic Buzău și invitații lor au oferit oaspeților o șezătoare cu cântec, dans și voie bună, dar și cu bucate tradiționale. Patrimonial immaterial a fost astfel adus în atenția oaspeților noștri.

Ecaterina STROESCU

Colegiul Economic 2