New News Buzau header

Biblioteca vie, a noua ediție! Despre ce au citit elevii Colegiului Economic Buzău? Despre viitor şi profesia pe care doresc să o urmeze.

Biblioteca Vie“Cărţile pot fi extrem de periculoase.Pe cele mai bune dintre ele ar trebui pus un avertisment: Atenţie! Îţi poate schimba viaţa!”. Miercuri, 12 decembrie, elevii Colegiului Economic Buzău au citit 15 “cărţi vii” care poate le-au schimbat viaţa. O bibliotecă vie şi o şansă pentru 115 de elevi din clasele a XI a și a XII a de a afla tot ce vor despre profesia dorită.

 

Aflată la a opta ediţie, Biblioteca Vie de anul acesta a reunit pe rafturile ei 15 de cărţi dintre cele mai interesante: Olteanu Loredana, Muşat Mihai, Ivașcu Dan, Bădeanu Elvira, Vișteanu Liliana, Grigore Corina, Stoica Adela,Rusen Narcisa, Brănișteanu Corina, Vasile Cristina, Budău Robert, Drăgănoiu Ionel, Manu Dragoș. Fiecare “carte” a avut o poveste personală, fiecare carte a prezentat o profesie. Elevii au “citit” despre ce înseamnă să fii: funcţionar bancar, economist, ofiţer, poliţist, agent de marketing, manager, asistent medical, asistent social. Cei peste 115 elevi participanţi au pus întrebări şi au aflat răspunsuri legate de profesia pe care şi-o doresc în viitor. “Bibliotecari” în Biblioteca Vie au fost anul acesta: Lucia Olteanu, Cătălina Poştovei, Măriuca Vali Budău. Sunt cele care au ales cu multă grijă cărţile şi au îndrumat cititorii. În intervenţia sa, doamna directoare Lungu Marioara, a menţionat:”An de an dorinţa elevilor noştri de a “citi” este tot mai mare, cel puţin în forma de Bibliotecă Vie. Considerăm că orice modalitate de a-i familiariza pe elevii noştri cu cerinţele pieţei muncii este binevenită, iar Biblioteca Vie poate fi foarte eficientă. Mulţumim tuturor cărţilor care au răspuns chemării noastre, celor care ne sunt alături de 8 ani şi celor care sunt la prima participare!”.

Iată și câteva impresii ale elevilor participanți:

Elena Șontică: A fost minunat faptul că ne-au fost explicate etapele ce vor urma după depunerea dosarului. Oferta , sistemului militar, este foarte variată și din acest motiv au putut să ne acapareze atenția. Faptul că am avut ocazia să particip la această activitate , m-a ajutat extrem de mult.

Lungu Daniela: Aceasta activitate m-a încurajat mai mult, mi-a dat mai multa încredere în mine si m-a făcut sa realizez ca orice început e greu, însă prin munca poti ajunge usor sus. Nu trebuie să-ți fie teama de noi începuturi si daca iti place ceea ce faci, iti va ieși cu siguranță si vei atinge culmile succesului.

Ana Maria Gavrilă: A fost o activitate complet interactivă ce ne-a ajutat să "ne alegem" drumul către viitor.

Ana Beitulovici: Domnul Mihai Musat, directorul sucursalei Libra Bank, ne-a povestit despre parcursul dumnealui în acest domeniu. Despre cum a fost nevoie de 8 luni să își gaseasca un loc de muncă în acest domeniu, dupa ce și-a terminat studiile, și despre cât de ușor se gasește acum unul. Daca ai voință și încredere vei reuși în acest domeniu. Ne-a povestit despre diferențele dintre departamentul de operațiuni, care este favorabil persoanelor atente și foarte bune la calculatoare, și dintre departamentul de vânzări, care este minunat pentru cei care pot interacționa foarte ușor cu alte persoane.

Aldea Tatiana: A fost o activitate interactivă, unde ne-am documentat din " cărțile vii", totodată ajutandu - ne sa ne decidem mai bine asupra viitoarei noastre cariere.

Profesor coordonator: Cătălina Poştovei, Lucia Olteanu, Budău Măriuca.

E.S.