Locuiesti la bloc? Fii atent, poti plati amenzi de pana la 6000 lei

Municipiul Buzau 3Cei care locuiesc la bloc vor plăti amenzi uriașe pentru tulburarea liniștii publice. Saptamana trecuta, deputații au adoptat un proiect legislativ ce introduce o serie nouă de sancțiuni pentru cei care nu respectă intervalele de liniște. Tulburarea liniștii publice în intervalele stabilite de lege este amendată cu sume cuprinse între 500 și 1.500 de lei.

Dacă abatarea este repetată la mai puțin de 24 de ore, noua amendă este semnificativ mai mare, putând ajunge până la 3.000 lei. Petrecerile date la bloc pot fi costisitoare pentru gazde. Amenda inițială a fost mărită și se încadrează între 2.000 și 3.000 de lei. Dacă agentul de poliție este nevoit să intervină pentru aceeaşi faptă în mai puțin de 24 de ore, va putea da o amendă cuprinsă între 3.000 şi 6.000 lei.În motivarea proiectului de lege s-a precizat că românii acuză adesea faptul că amenzile existente acum în lege sunt ignorate de vecinii gălăgioşi şi de petrecăreţi. Prin urmare, ar fi necesară aplicarea unor amenzi repetate şi mai mari decât cele iniţiale, care să descurajeze contravenienţii.

Sursa: a1.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează