Pentru ca Ei "pot"! Mărirea alocaţiilor copiilor, RESPINSA de Senat. Motivele invocate

alocatie marita respinsaO propunere legislativă privind mărirea alocaţiilor copiilor a fost respinsă săptămâna trecuta de senatori. Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1), lit.a) şi b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, iniţiată de 2 deputaţi PNL, a fost respinsă de Senat pe 4 februarie, potrivit site-ului Camerei. Parlamentarii care au iniţiat modificarea legii propuseseră ca alocaţia pentru copiii până la 2 ani să crească la 300 de lei, iar pentru cei între 2 şi 18 ani, la 150 de lei. Propunerea a fost avizată favorabil de Consiliul Economic şi Social şi de Consiliul Legislativ. A fost însă respinsă de Guvern. Executivul a invocate, în punctul său de vedere, impactul bugetar – 0,31% din PIB – dar şi faptul că ar crea un vid legislativ şi acela că propunerea nu prevede majorarea alocaţiilor şi pentru copii cu handicap.

 

Dintre senatorii buzoieni - doi au lipsit (Dorin Badulescu - ALDE si Lucian Romascanu - PSD) si unul a votat impotriva (Liliana Sbirnea - PSD). Potrivit unor surse, aceast initiativa se va relua intr-o alta forma propusa de senatori!

Sursa - cdep.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează