Pistolar de "cariera"! Buzoian de 25 ani prins cu o arma carabina si pistol

CarabinaPoliția Municipiului Buzău a organizat o acţiune preventiv - reactivă, în sistem integrat în municipiul Buzău și comunele limitrofe. Au fost angrenaţi poliţişti de la Birourile de Ordine Publică, Poliției de Proximitate, Investigaţii criminale, de la Serviciul și Biroul Rutier, de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, de la Secțiile de Poliție Rurală Mărăcineni, Beceni, Berca, Merei și Costești, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. În cadrul activităţilor desfăşurate, s-a urmărit prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona discotecilor, barurilor şi a altor localuri de alimentaţie publică, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă și depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor astfel de fapte, precum și modul în care participanții la trafic, în special conducătorii auto, respectă prevederile Codului Rutier.S-a acționat în intervalul orar 23.00 – 03.00, echipele mixte de control şi scotocire acționând pe principalele artere de circulaţie şi în punctele obligatorii de trecere, concomitent fiind constituite și filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care circulă sub influenţa băuturilor alcoolice, cu auto neînmatriculate sau fără permis de conducere. În total, au fost legitimate peste 450 de persoane, dintre care peste 200 au fost verificate în bazele de date și au fost oprite pentru control aproximativ 350 de autovehicule.

Aproximativ 200 de conducători auto au fost testați alcoolscopic, în două situații fiind indicat consumul de băuturi alcoolice. Ca urmare a neregulilor constatate au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice și 56 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 9 la alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor a fost de 30.110 de lei. De asemenea, în urma controalelor efectuate în filtrele instituite în trafic, au fost reţinute în vederea suspendării 4 permise de conducere, dintre care două pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și au fost reținute și 5 certificate de înmatriculare. În urma controalelor efectuate a fost identificat și condus la sediul Poliției Municipiului Buzău pentru cercetări un tânăr de 28 de ani din Buzău, asupra căruia au fost găsite o armă carabină, air soft, un pistol (replică) precum și aproximativ 200 bile din plastic. Faţă de bărbatul respectiv a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu amendă în valoare de 2000 de lei iar cele două arme și muniția aferentă au fost confiscate.

Ecaterina STROESCU

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează