New News Buzau header

Elevii de la Colegiul Economic Buzău au descoperit ce înseamnă un stil de viață sănătos la LUGO/ Spania

Proiect elevi EconomicSeria de activități derulate în cadrul proiectului Erasmus+, FIOL- Food in our lives, în parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung-Ahaus/ Germania, IES Nosa Senora dos Ollos Grandes-Lugo/Spania și Lycees Mousseron-Jurenil- Denain/ Franța, s-a continuat în Spania.

În perioada 24.02-1.03 2019 a avut loc la Lugo, Spania a doua activitate de predare, formare, învățare din cadrul proiectului ” FIOL-FOOD IN OUR LIVES/ 2018-1-DE03-KA229-047244_2 ”, proiect derulat de Colegiul Economic Buzău în parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung-Ahaus/ Germania, IES Nosa Senora dos Ollos Grandes-Lugo/Spania, Lycees Mousseron-Jurenil- Denain/ Franța.

La reuniune au participat 24 de elevi, 8 profesori şi obiectivele urmărite au fost legate de evidențierea unui stil de viață sănătos. Echipa României a fost formată din opt elevi, Popescu Sorina-Oana, Cofeleașă Irina-Teodora, Nistor Mădălin-Sorin, Olteanu Mariana, Tudorache Mădălin, Petcu Alin-Paul, Finta Rareș-Alexandru, Burlacu Angela-Maria însoțiți de doi profesori, Mirea Mihaela-Florentina și Stancu Luciana.

Obiectivele urmărite au vizat un stil de viață sănătos, astfel înaintea întâlnirii din Spania elevii au pregătit materiale vizând această temă, piramida alimentară sau obiceiuri sănătoase atât în ceea ce privește alimentația, cât și în ceea ce privește un progam de activități sportive.

Grupul international a vizitat producători locali, Mercado de Abastos, Piața de pește, ferma ecologică, Granxa Xanceda, Milhulloa- fermă ecologică de plante medicinale și legume.

Elevii au fost antrenați în diverse activități sportive și jocuri tradiționale, astfel au avut prilejul să socializeze cu elevi aparținând unor culturi diferite.

Din program nu au lipsit vizitele culturale, prilej cu care elevii au descoperit frumuețile regiunii.

Alte activități interesante au vizat: prezentarea regiunii şi a şcolii gazdă; diseminarea proiectului; workshopuri dedicate creării unui meniu ideal și a unui program de activități fizice în cadrul grupurilor internaționale; nutriție și sănătate, un studiu prezentat de nutriționistul Ricardo Estevez; prezentarea rezultatelor studiului privind obiceiuri alimentare sănătoase realizat de elevii români.

Zilele petrecute în Spania au constituit o experiență de învățare pentru toți elevii având în vedere că au învățat ce alimente și în ce cantități ar trebui să le consume pentru a avea o viață sănătoasă.

E.S.

elevi Proiect Economic Buzau