Veștile nu sunt tocmai bune! Ciclonul tropical aduce ploi abundente, furtuni și grindină. Cum va fi vremea de Florii?

Ploi torentialeAdministrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo extinsă pe durata lunii aprilie, iar veștile nu sunt tocmai bune. În următoarele zile, va continua să plouă abundent, pe tot parcursul teritoriului.

Cum va fi vremea în ultima parte a lunii aprilie

Ultimele zile ale lunii aprilie ne vor aduce vreme mohorâtă, cu fenomene extreme în majoritatea zonelor țării. Cantitățile de apă vor ajunge până la 15-20 de litri/metru pătrat, cu precădere în partea de sud a teritoriului. În ceea ce privește vântul,acesta va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe timpul zilei, în zonele de est și sud-est, precum și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 9 grade Celsius, iar cele maxime se vor situa între 8 și 16 grade.

Prognoza meteo pentru ziua de Paște

În ziua de Paște vom avea parte de o vreme mult mai prietenoasă, temperaturile depășind pe alocuri pragul normal pentru această perioadă, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. De asemenea, nivelul precipitațiilor se anunță deficitar, de-a lungul întregii țări. Temperatura medie a aerului se va situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de pragul normal pentru perioada în care ne aflăm.În ceea ce privește primele zile ale lunii mai, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. Candtitățile de precipitații se anunță deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, astfel că vom scăpa în sfârșit de ploi. Până atunci însă, România este traversată de un nucleu ciclonic ce se rotește asemenea unei turbine. Nu doar țara noastră se află în această situație. Acest fenomen va produce efecte puternice de-a lungul întregii Europe. Chiar dacă este specific sezonului cald, fiind vorba de un ciclon tropical, poate aduce grindină și chiar ninsori. În următoarele zile va continua să plouă abundent, pe întreg teritoriul României. Mai mult decât atât, săptămâna viitoare temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă, putând ajunge pe timpul zilei la pragul de 12 grade Celsius, după cum avertizează specialiștii de la ANM.

Sursa - meteoromania.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează