New News Buzau header

FOTO - International Meeting in Buzau (România): 06.05 – 11.05. 2019

Tolea Economic ErasmusFinalul anului școlar 2018-2019 marchează și finalul proiectului finanțat de UE, Erasmus + KA2: ODYSSEY- MIGRATION AND ITS INFLUENCE ON TEENAGERS/   2017-1-DE03-KA219-035513_3, proiect ce s-a derulat pe parcursul a doi ani. Parteneri în acest proiect sunt: Gymnasium Neue Oberschule/Braunschweig/ Germania- coordonator,EBI Francisco Ferreira Drummond/ Angra do Heroísmo/ Portugalia, IES LUIS SEOANE/ Pontevedra/ Spania, 3 Gymnasio Kalamatas/ Grecia, Colegiul Economic Buzău/ România. Ultima activitate de învățare a avut loc în perioada 06.05- 11.05.2019, mobilitate ce s-a desfășurat în Buzău/ România. La întâlnirea de lucru s-au prezentat 20 de elevi și 8 profesori din cele 4 țări partenere: Spania, Germania, Grecia, Portugalia. Elevii și profesorii oaspeți au fost însoțiți și asistați pe durata șederii lor de 20 de elevi și 7 profesori ai Colegiului Economic Buzău.

                Subiectul întâlnirii l-a reprezentat fenomenul migrației și efectele acestuia asupra persoanelor implícate direct sau indirect. Elevii și profesorii au realizat activități pregătitoare și cercetări în țara de origine. Au avut loc vizite de documentare în instituții și centre ce se ocupă de acest fenomen precum și întâlniri directe cu persoanele ce dețin rolul de migranți.Elevii au realizat filme video și s-au documentat cu privire la modul în care fenomenul migrației este reflectat în presă cu ajutorul caricaturilor.

Activitatile cele mai importante desfasurate au fost :

Activități de cunoaștere a participanților și a tradițiilor și obieceiurilor țării noastre. Elevii au putut să interacționeze cu familiile gazdă, cu prieteni, membri ai comunității locale.

Activități dedicate realizării de caricaturi cu tema ”Migrația”, desene în care elevii au încercat să surprindă personaje tolerante dar și pe cele intolerante la acest fenomen.

Participarea la o activitate de tip ”Biblioteca Vie”. ”Cărțile ” au fost elevi ai Colegiului Economic care au părinți plecați la muncă în străinătate. ”Cititorii”, au putut să afle povești de viață interesante, aspect din viața de zi cu zi cu care se confruntă acești elevi.

Un grup de elevi a colaborat pentru realizarea unui film dedicat migrației, film ce prezintă interviuri cu persoane implicate direct în acest fenomen.

Sărbătorirea zilei de 9 mai, împreună cu elevi și profesori din școli buzoiene care derulează proiecte internaționale.Elevii și profesorii au putut interacționa cu colegii lor și au schimbat exemple de bună practică. Evenimentul din 9 mai a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, Inspector Proiecte Educaționale Tony Nicolae.

Au fost realizate vizite culturale la castelul Bran, castelul Peleș, Vulcanii Noroioși.

“Aceste activități au reușit să ne apropie de scopul proiectului nostru și în același timp a dezvoltat capacitatea participanților de a contura căteva produse ce vor ajuta la întelegerea migrației, precum și a efectelor sale , de care uneori nu suntem conștienți. Zilele petrecute împreună s-au încheiat cu o expoziție cu rezultatele mobilității, proiectarea filmului despre migrație și participarea la o masă cu produce tradiționale organizată de părinți”, a precizat Poştovei Cătălina Ileana, organizator.

E.S.

 

erasmus Tolea