UPDATE FOTO - În perioada 13-15 iunie, în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2019, vor avea loc o serie de evenimente în mai multe locații din țară

saber guardian 2019Cincu, județul Brașov, la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica”, joi, 13 iunie, între orele 09.00 – 09.30, se va desfățura un exercițiu cu trageri reale.

- Babadag, județul Tulcea, joi, 13 iunie, între orele 13.00 – 13.30, se vor desfășura trageri de luptă cu plutonul de tancuri și vineri, 14 iunie, între orele 09.00 – 09.15, unde se vor desfășura trageri de luptă cu compania de infanterie.

- Boboc, județul Buzău, joi, 13 iunie, între orele 14.15 – 14.45, se va desfășura o acțiune de asalt aerian (Joint Forcible Entry).

- Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, sâmbătă, 15 iunie, între orele 09.30 – 09.45, va fi prezentată o expoziţie de tehnică şi armament (STATIC DISPLAY) din dotarea Regimentului 2 Cavalerie aparținând Forţelor Armate ale SUA din Europa, Batalionului 26 Infanterie al Brigăzii Multinaţionale de Sud-Est din Craiova şi a unităţilor militare din garnizoana Sibiu.

Exercițiul multinațional SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa. Activitățile de instruire în comun din România includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical. Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 este conexat cu o serie de exerciții naționale și multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României.

Programul de instruire multinațională Saber Guardian s-a organizat anual din 2013 până în 2017, fiind găzduit, prin rotație, de Bulgaria, România și Ucraina. Începând cu anul 2017, Saber Guardian este un exercițiu bienal. SG19 este inclus în Programul exercițiilor întrunite ale Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din Europa, în vederea creșterii interoperabilității la nivel întrunit și multinațional cu forțele națiunilor aliate și partenere.

I.G.

 

UPDATE - Desant multinational la Boboc - Buzau: primii 45 de parasutisti s-au aruncat dintr-un C 160 (ora 14:00)! Pana la ora 16:00 au participat in jur de 1300 de parasutisti din 5 tari: Romania, Italia, SUA, Olanda si Spania.

 

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează