New News Buzau header

"Cină pe Întuneric" la Buzău - Ocazie unică de a experimenta viața unui nevăzător

Cina pe intuneric BuzauPe 28 iulie 2019, la ora 20:30, Fundația Comunitară Buzău te invită să iei parte la o experiență menită să îți activeze simțurile, să îți arate o altfel de lume pentru câteva ore și să finanțeze un proiect special pentru nevăzători.Inventat în 1999 de un călugăr din Elveția, conceptul de Cină pe Întuneric este o ocazie unică de a experimenta, măcar pentru câteva ceasuri, viața unui nevăzător.

În plus, această experiență îți activează simțurile, îți oferă o altă perspectivă asupra mâncărurilor degustate și îți ascute auzul, capacitatea de concentrare și de empatie. Pentru prima dată în Buzău, acest tip de experiență este pus la cale de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu un nou Grup de Inițiativă și cu sprijinul NORMA Fine Wines & Dining. AutoBuz: Hai să fim parte, cu această ocazie, dintr-un proiect atât de simplu dar atât de util: aplicația mobilă AutoBuz realizată de Ștefan Moisei, un tânăr programator nevăzător. Aplicația oferă în timp real informațiile disponibile despre rutele autobuzelor și timpul de așteptare. Pentru că atunci când îți lipsește văzul, transportul public în Buzău e o provocare. Aplicația mobilă va fi utilă tuturor buzoienilor și mai ales nevăzătorilor. Îi admirăm inițiativa și ne dorim să o susținem. Implică-te și tu!

MENIUL: Meniul serii este prestabilit și conține un aperitiv, un fel principal și un desert.

COSTUL: Împreună cu costurile organizării evenimentului, experiența de a cina pe întuneric costă 70 de lei.

DONAȚII: Pentru a finanța împreună dezvoltarea aplicației, grupul de inițiativă are nevoie de 2000 de lei și acces la datele GPS ale autobuzelor din Buzău. Donația minimă recomandată este de 50 de lei de persoană, dar vă încurajăm să contribuiți cu orice sumă sau ajutor suplimentar.

A.M.