INCREDIBIL! De la Primărie, la Prefectură - PRESA interzisă la discuțiile legate de drumul expres Ploiești - Buzău - Focșani! Ce au de ascuns?

presa interzisa prefectura BuzauCine incearca sa ascunda adevarul de ochiul presei si al opiniei publice? Presa invitata..."afara" de la discutiile din Prefectura! Ieri, 12 august 2019, orele 11.00, la sediul CJ Buzău, a avut loc o intalnire între reprezentanții Institutiei Prefectului Judetului Buzau si cei ai CNAIR, precum și ai unor servicii deconcentrate buzoiene, cu privire la construcția unui drum expres care să facă legătura între municipiile Ploiești, Buzău și Focșani. Responsabili din cadrul prefecturii au facut următoarele precizări:

1.     Prefectul Județului Buzău, Carmen Ichim, a aflat despre evenimentul programat cu aproximativ 20 de minute înainte, de la una dintre persoanele invitate să participe și care ne-a solicitat informații suplimentare cu privire la tematica discuțiilor; nu a existat o invitație oficială în acest sens din partea organizatorilor la adresa Instituției Prefectului – Județul Buzău;

2.     Decizia ca ultima parte a discuțiilor tehnice să se desfășoare fără prezența presei a fost luată de organizatorii întâlnirii și DOAR transmisă de prefectul Județului Buzău;

3.     În cea de-a doua parte a discuțiilor, prefectul Carmen Ichim a solicitat reprezentanților CNAIR ca – având în vedere că o mare parte a investiției preconizate se va derula pe teritoriul Județului Buzău – proiectul drumului expres (cu coordonatele exacte, localitățile de pe traseu etc.) să fie pus la dispoziția Instituției Prefectului – Jud. Buzău și Consiliului Județean Buzău până cel târziu pe 14 august 2019 în variantele prezentate; acestea urmează să fie analizate și verificate în teren de serviciile publice deconcentrate și autoritățile locale, care vor trebui să-i prezinte prefectului și președintelui CJ Buzău o evaluare detaliată a impactului social, economic și de mediu pe care îl pot genera lucrările cuprinse în proiectul drumului expres;

4.     Până la data de 12 septembrie 2019, atât observațiile, cât și punctele de vedere ale autorităților județene și locale vor fi transmise prin intermediul Instituției Prefectului – Jud. Buzău și CJ Buzău reprezentanților CNAIR, pentru ca aceștia să decidă asupra variantei optime de realizare a proiectului.

Mai trebuie să precizăm că, potrivit reprezentanților CNAIR, ordinul privind elaborarea studiului de fezabilitate a fost dat anul trecut, pe 12 noiembrie 2018, și acesta are ca termen de execuție 24 de luni.

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează