Virusul West Nile UCIDE la Buzău? O femeie din Mihăileşti a murit la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

West NileO femeie din localitatea buzoiană Mihăileşti, despre care se bănuieşte că a contractat virusul West Nile, transmis de ţânţari, a murit la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Analizele de laborator vor arăta cauza certă a îmbolnăvirii femeii iar acestea sunt aşteptate in urmatoarele zile. Femeia a ajuns la sfarsitul săptămânii trecute la Spitalul Judeţean Buzău, cu puseu febril si stare generala alterata semnificativ. Pe parcurs au aparut si alte simptome care au ridicat suspiciunea de meningoencefalită produsă de virus West Nile, pentru medicii buzoieni care au decis transferul pacientei la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Femeia a murit ulterior la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Rezultatele necropsiei şi cele de laborator la probele recoltate zilele trecute urmează să arate ce a condus la decesul pacientei. Dacă este vorba despre o infecţie cu virusul West Nile, ar fi al doilea deces din această vară, după cel înregistrat săptămâna trecută la Călăraşi.Femeia care a murit din cauza unei meningoencefalite suspicionată ca fiind provocată de virusul West Nile trăia într-o zonă unde erau băltiri de apă şi era crescătoare de animale.Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţa, vineri, că, în perioada 3 iunie - 7 august, au fost înregistrate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. La data de 1 august, instituţia anunţa şi un deces, în judeţul Călăraşi.

Sursa - news.ro, stiripesurse.ro

A.M.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează