FOTO - Buzoieni, domeniul public NU ESTE un mare coș de gunoi!

Gunoi Buzau 1Una dintre cele mai mari probleme intalnite de catre politistii locali buzoieni o constituie incalcarea normelor de convietuire sociala prin aruncarea diferitelor gunoaie, reziduuri pe domeniul public.

Astfel, de la inceputul lunii septembrie si pana in prezent, polițiștii locali din cadrul Direcției Poliției Locale Buzău – Serviciul Ordine și Liniște Publică și Compartimentul Protecția Mediului, au continuat activitățile pentru identificarea și sancționarea persoanelor care nu respectă normele de convietuire sociala, curățenie, prin aruncarea sau abandonarea de hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, orice alte deşeuri, precum și depozitarea pe domeniul public de materiale de construcții, nisip și reziduuri din demolări ori de altă natură.Au fost constatate și aplicate un număr de 82 sancțiuni contravenționale, cu valoarea totală de 17.550 lei, in conformitate cu H.C.L 326/2017.Pentru încălcarea unor astfel de fapte amenda este cuprinsă între 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 – 2.500 lei, pentru persoane juridice. Reamintim cetățenilor din municipiul Buzău faptul că este interzis să depoziteze in alte locuri decat cele special amenajate (la platforma de gunoi) gunoiul menajer, gunoiul rezultat de la animale, pamantul, materiale de construcții, deșeurile și reziduurile de orice natură.              

Ecaterina STROESCU

Gunoi Buzau 2

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează