In timp ce instanta i-a blocat comasarea scolilor, primarul Buzaului isi cheama gasca sa semneze pentru…reabilitarea unor unitati de invatamant!

scoala 6 BZPotrivit portalului instantelor din Romania, comasarea școlilor 6 și 16 din Buzău a fost blocată în instanță in urma procesului intentat de Federația Educației Naționale Buzău, care a contestat deciziile lui Toma de mutare a elevilor și profesorilor de la Scoala 6 la Școala 16.

Luni, magistratii Curții de Apel Ploiești a decis suspendarea deciziilor luate la nivelul Inspectoratului Şcolar, Ministerului Educaţiei și Consiliului Local Municipal astfel că elevii Școlii nr. 6 „General Grigore Baștan” trebuie să revină în instituția situate pe strada Alexandru Marghiloman în termen de 72 de ore. Iata rezolutia pe scurt: „Respinge excepţia rămânerii fără obiect a cererii de suspendare executare, ca nefondată. Admite cererea de suspendare. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău nr.21 din 11.01.2019, Hotărârii Consiliului Local nr.21 din 22.02.2019,a O.M.E.N. nr.3783 din 29.03.2019 şi a O.M.E.N. nr.5073 din 30.08.2019 până la soluţionarea definitivă a cererii având ca obiect anularea acestora. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Hotărârea Consiliului de Administraţie a Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău nr.21 din 11.01.2019, avizul conform nr.163 din 11.01.2019, Hotărârea Consiliului Local nr.21 din 22.02.2019, O.M.E.N. nr.3783 din 29.03.2019 şi O.M.E.N. nr.5073/din 30.08.2019.Obligă pârâţii Consiliul Local Buzău, I.S.J. Buzău şi M.E.N. la plata către reclamant a sumei de 4.395 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, câte 1/3 fiecare. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, în ce priveşte soluţia dată capătului de cerere având ca obiect suspendarea executării şi în termen de 15 zile de la comunicare, în ce priveşte soluţia pe fondul cauzei, ce se va depune la Curtea de Apel Ploieşti”, este soluția pe scurt a Curții de Apel Ploiești.

Am mers în instanță pentru că s-a încălcat atât ordinul de ministru, Legea Educației privind numărul elevilor și chiar dreptul la Educație. Trebuia ca elevii să învețe într-un singur schimb, conform protocolului dintre Minister și sindicat. Această decizie a instanței, data luni după amiază, înseamnă că nu se mai comasează unitățile școlare, pentru că în conformitate cu legea contenciosului administrativ suspendarea este executorie, urmând ca procesul în următoarea perioadă să continue doar pe fond, în condițiile în care unul dintre pârâți-ISJ, Ministerul Educației sau CLM- va contesta decizia”, a declarat Matei Ghelase, lider de sindicat FEN, pentru un ziar local

Intrebam si noi: cine plateste toate esecurile lui Toma? Cum se poate recupera timpul, materia pierduta de elevi si profesori? 

In tot acest timp, Toma "delireaza" si anunta ca pe 8 octombrie 2019 a semnat la sediul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza un contract de finantare de peste 70 milioane de lei, privind reabilitarea aproape totala a tuturor gradinitelor si scolilor din municipiul Buzau. Contractul este finantat din Fondul de Dezvoltare si Investitii si se intinde pe 2 ani. Alaturi de el se afiseaza si gasca penala: primarul municipiului Rm. Sarat, Sorin Carjan, primarul comunei Berca, Ionel Dobrita si subsecretarul de stat, Alexandru Stoica, un buzoian degeaba!

CEEA CE NU SPUNE NIMENI ESTE FAPTUL CA ACESTI BANI NU EXISTA! DEFICITUL BUGETAR SPUNE TOTUL...BANII VOR EXISTA DOAR DACA SE IMPRUMUTA GUVERNUL!

Toma, incheie…apoteotic: “Hai Buzau!”. Hai unde? In instante? Iata cum raspunde primarul pe facebook:

raspuns Toma

 

I.G.

P.S. Amanunte despre subiect - AICI!