Membrii Clubului de robotică ”Homosapiens” al Colegiului Național ”B.P. Hasdeu” vor fi sprijiniti de unii agenti economici din Buzau

robotica BuzauMembrii Clubului de robotică ”Homosapiens” al Colegiului Național ”B.P. Hasdeu” și profesorul îndrumător Amelia Voicu prezenti la Instituției Prefectului - Județul Buzău au avut parte de cateva surprize placate: prefectul Carmen Ichim i-a invitat la întâlnirea de astăzi și pe unii dintre cei mai importanți agenți economici buzoieni care au promis ca sprijina efortul de afirmare al tinerilor.

Patronii au fost încântați de cunoștințele tehnice și rezultatele de excepție ale elevilor si au decis să îi susțină cu tot ce este nevoie pentru ca aceștia să-și poată pune în practică proiectele viitoare. Echipa Clubului de Robotică ”Homosapiens” care s-a format în urmă cu nici 2 ani, reunește hasdeeni din clasele 10-12, iar în primăvara acestui an a reușit o victorie de senzație la Concursul Național de Robotică pe licee, unde aceștia au câștigat distincția Design Award și unul din locurile fruntașe în fața altor aproape 120 de echipe din toată țara cu robotul lor ”Nea Marin”, conceput în scopul prelevării de mostre de roci de pe alte planete. Pe lângă intenția de a finaliza construcția unui nou robot cu care vor participa la viitoarele competiții naționale, străluciții tineri se luptă pentru a atinge și un alt țel mult mai ambițios: selecția pentru Campionatul Mondial de Robotică de la Detroit (SUA). “Le transmitem cele mai sincere felicitări acestor elevi excepționali și mulțumiri tuturor celor dispuși să susțină inteligența și creativitatea lor!” a scris pe pagina de facebook, prefectul Carmen Ichim.

I.G.