VIDEO - Start „Museum Bus” sau „Muzeul Mobil” al Muzeului Județean Buzău

NEWS BUZAU Muzeul Mobil Muzeul Judetean BuzuProiectul Museum Bus sau Muzeul Mobil al Muzeului Județean Buzău a intrat în ultima etapă, aceea de itinerare. Acest proiect, inițiat în premieră de către instituția buzoiană, reprezintă transformarea unui microbuz într-un muzeu pe roți. Astfel, elevii din mediul rural, în special cei din zonele cu dificultate de acces către sediul central al muzeului, pot lua contact direct cu exponatele și colecțiile muzeale buzoiene. ”Țin foarte mult la acest proiect și este o mare realizare implementarea lui. Avem posibilitatea de a duce muzeul în sânul unor comunități ce din motive multiple nu își pot trimite elevii la sediul central din municipiu.

Secțiile muzeului, precum și colecțiile speciale ce sunt găzduite la sediu se regăsesc atât grafic cât și prin obiecte în vitrinele muzeului mobil. De asemenea există montat și un echipament de redare foto-video ce permite rularea unor prezentări sub formă de colaje foto sau editări video a unor materiale din muzeu”.

            Muzeul Mobil este un program realizat cu suportul Consiliului Județean Buzău, finanțatorul muzeului județean. ”Mașina a fost preluată prin transfer de la Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, cu acordul Consiliului Județean Buzău. Ea a fost modificată corespunzător și este deja gata de drum. Recunosc că au fost câteva întârzieri tocmai datorită ineditului scop de utilizare, însă astăzi Muzeul Mobil este pregătit să își întâmpine vizitatorii, și să transmită mesajul cultural și educativ al instituției noastre în tot județul”.

            Prima deplasare a Muzeului Mobil va avea loc miercuri, 04.12.2019, la Școala Mărunțișu, unde va fi vizitat de cei cca. 120 de elevi ai școlii. La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, precum și reprezentanți ai presei locale și cetrale.

I.G.

 

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează