Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă, Octogonul, “ADDO”din Buzau – premii la concursul de proiecte: “BSUN Energy Innovation Challenge 2019”

Octogonul Buzau“Avem placerea să vă aducem la cunostinţă o frumoasă realizare a Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă, Octogonul, “ADDO” ce îşi desfaşoara activitatea in Judeţul Buzău, avâd drept scop şi promovarea dezvoltarii gândirii creative la tânăra generaţie”, precizeaza Alina Grama, presedinte asociatie.

Potrivit ocmunicatului de presa, ADDO a organizat participarea unui grup de tineri buzoieni la un concurs de idei innovative la manifestarea: “BSUN Energy Innovation Challenge 2019”, concurs de proiecte, planuri de afaceri şi idei inovative de startup-uri în domeniul Energiei Durabile 29 Noiembrie, 2019, a treia ediţie naţională.

Echipa mixtă, participantă, a fost selectată din tineri voluntari din ADDO:            Malina Maria Grama elevă liceul Haşdeu Buzău, Teodor Fadur student Arh. U.T. Ghe. Asachi din Iaşi, Iosif Ioan Grama elev Liceul Aconomic Buzău si Daniel Florin Balaban Col. Naţional Spiru Haret Buzău. Coordonatorul ştiintific inventolog dr. ing. Alexandru Stănilă, a obţinut locul 1 şi marele premiu, din confruntarea cu 23 de echipe participante de elevi şi studenţi cu o soluţie tehnică de nişă, pentru independenţă energetică locală: „Captarea eficientă a enrgiei dinamice a curenţilor de aer cu viteze mici”. Cel mai mare castig al echipei a fost atragerea unor investitori de renume: Inventatorul Iulian Hornet, binecunoscut buzoienilor, prin centralele termice cu biomasă peletizată şi Firma Mosson, renumită în dezvoltarea energiei alternative, ecologice în România. Dânşi au remarcat, imediat valoarea aplicativă şi de piaţă a soluţiei tehnice şi vor sponzoriza realizarea prototipului. Tinerii participanţi au hotărât să rezolve proiectul tehnic, anul acesta, realizarea prototipului şi odata cu 1martie, să se treacă la probe tehnologice; în acest interval de timp, tinerii doresc să pornească o proprie afacere de produţie şi cercetare, de centrale eoliene cu specificul ideii lor, în curs de brevetare, accesând fonduri europene.

I.G.

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează