RAZIE la Buzău cu poliţişti, criminalişti şi jandarmi

Politie control traficPoliţia Municipiului Buzău a organizat şi executat o acţiune pentru descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte de natură penală sau contravenţională şi menţinerea climatului de siguranţă civică.

Prin activităţile desfăşurate poliţiştii au urmărit prevenirea şi combaterea furturilor şi a faptelor cu violenţă comise în zona unităţilor de alimentaţie publică, dar şi altor fapte comise în mediul stradal de către grupuri de tineri în cartiere de blocuri şi case. Totodată, au fost avute în vedere şi abaterile la regimul circulaţiei, pentru diminuarea riscului rutier pe drumurile publice. În acţiune au fost angrenaţi poliţişti şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean. În total, au fost efectuate 14 controale la societăţi comerciale şi unităţi de alimentaţie publică şi au fost legitimate 68 de persoane, dintre care 10 au fost consiliate şi avertizate cu privire la necesitatea respectării legislaţiei. În cazul a 12 persoane s-a efectuat control corporal, în 11 situaţii s-a impus şi controlul bagajului, iar 5 dintre persoanele controlate au fost conduse la sediul Poliţiei Municipale pentru verificări suplimentare.

Poliţiştii rutieri au controlat aproximativ 50 de autovehicule şi au testat alcoolscopic 40 de conducători auto

Poliţiştii au aplicat în total 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 2000 de lei (4 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 5 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice).

Acţiuni de verificare şi control pe raza municipiului Buzău / Poliţiştii au acţionat în zona târgurilor şi a zonelor aglomerate din municipiu

Efective din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău (poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică, Biroului Poliției de Proximitate și Biroului de Investigații Criminale), împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, au acţionat în Talciocul Drăgaica, în Oborul de vite şi cereale, în Piaţa Centrală a municipiului Buzău, pe Platoul Dacia - str. Cuza-Vodă, în zona pieţelor agroalimentare din cartiere, precum şi pe principalele artere rutiere pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale. Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale şi au efectuat controale la agenţii economici pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate şi existenţa documentelor justificative pentru produsele comercializate. În total, au fost efectuate 26 de controale la societăţi comerciale şi producători agricoli şi au fost legitimate peste 80 de persoane. Totodată, poliţiştii au atenţionat 29 de persoane cu privire la modul de comportare în locurile publice şi au controlat bagajele a 20 de persoane. În urma verificărilor efectuate în trafic au fost oprite pentru control aproximativ 20 de autovehicule. Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul acţiunii, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în celelalte situaţii fiind vorba despre nereguli la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publicealte acte normative. În total au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 5000 de lei iar a bunurilor confiscate de aproximativ 600 de lei.

Ecaterina STROESCU