FOTO - Cand invatamantul este tarat in instanta! SHOW pe holurile Tribunalului Buzau. Cazul profesorului Miu de la Padina versus ISJ!

Miu Padina instantaTot mai des, primari, directori, manageri de spital, politisti, militari si altii  sunt tarati prin salile instantelor de judecata ca martori in procese sau ca parati, facand astfel de rusine – de cele mai multe ori, institutiile unde lucreaza si functiile pe care le detin.

De la procesele redactiei News Buzau, cand primarul faliment Toma a pus ca martori pe Generalul Vlad – Divizia 2 Infanterie Getica, Comisarul sef Pantazi – IPJ Buzau si altii (initial ar fi vrut sa cheme 40 de martori (?!) persoane publice - judecatorul Pusca si alti prieteni "de pahar"), pana la infatisarile in fata magistratilor ale directorului Companiei de Apa Buzau - Simona Savulescu (la indemnul aceluiasi edil) si a inspectorului general in ISJ Florina Stoian – pare ca toata populatia este in cearta si intr-un scandal continuu. Cele mai multe din procese sunt din cauza coruptiei si a pilelor de partid, dar si a incapatanarii celor in cauza de a raspunde, asa cum cere legea, la colicitarile celor din societatea civila. Am scris despre cazul fostului director Miu de la Padina (LINK) si chiar am facut o emisiune TV  (LINK) pe aceasta tema (promitem sa mai facem!), dar iata ca nimeni nu invata din greselile unora si astfel se ajunge la culmea ridicolului, in timpul desfasurarii proceselor si nu numai. Ieri, 13 ianuarie 2020 s-a consumat o noua infatisare a celor in cauza la Tribunalul Buzau (profesorul Gheorghe Miu vs ISJ Buzau), Redam din postarea facuta de petent, pe facebook:

Astăzi, 13 ianuarie 2020 (ieri – n.r.), la 3 ani si jumatate după ce am fost demis din functia de director de școală, am avut la Tribunalul Buzău un nou proces cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău, dosarul 13636/200/2018, așa numitul proces al memoriului. Este vorba de memoriul depus in august 2016 la ISJ Buzău de grupul ostil din Școala Padina, condus de fostul secretar al școlii Chirița Ionel, fiind redactat la calculator de învățătoarea Lacustă Lenuța.

Timp de 3 ani am cerut, conform legii, o copie după acest memoriu, însă ISJ Buzău s-a eschivat, ascunzând semnaturile, după formula de periferie intelectuală a doamnei inspector scolar general Stoian- "Zău, că nu se mai găsește !".

Astăzi , audiată ca martor, inspectorul scolar general Stoian Florina a recunoscut în fața instanței că memoriul a fost depus la ISJ Buzău pe data 4 august 2016 chiar de primarul comunei Padina, Chiriță Ionel, nimeni altul decât fostul secretar al școlii până în iunie 2016.

Concluzia: răzbunare, trafic de influență, învățământ decapitat de politizat”.

NOTA REDACTIEI: Potrivit rechizitorului (FOTO), vor urma alti martori din ISJ Buzau: Otilia Trifan, Nela Wamsiedel si Geta Burducea. In urma sesizarilor repetate ale petentului dar si a altor cetateni, Corpul de control al MinistruluI Educatiei a descins la ISJ si se pare ca zilele “doamnelor” de la conducerea institutiei sunt numerate.

REAMINTIM: cazul prezentat nu este unul singular: La B.P. Hasdeu se afla spre final un alt scandal, cu un elev care a primit nota mica la purtare si a fost propus spre exmatriculare pentru ca a infruntat o profesoara ce a aparut intr-un videoclip intr-o postura nepotrivita (conducerea prestigiosului Colegiu National s-a facut de ras datorita modului cum au gasit de cuvinta sa rezolve o problema...interna). De altfel in aceste zile la ISJ si B.P. Hasdeu este prezent Corpul de Control al Ministrului cercetand mai multe cauze sesizate. La fel, procesul privind comasarea scolilor 6 cu 16 este finalizat, sindicatul si cadrele didactice de la Scoala nr 6 au castigat definitiv, dar ISJ si primarul Toma nu vor sa puna in aplicare sentinta judecatoreasca - in sensul anularii comasarii si reintoarcerea cadrelor si elevilor la scoala nr 6 (vom reveni si asupra acestor cazuri)!

Intrebam: UNDE E LEGE E TOCMEALA?

Astia sunt mai presus de lege?

VOM REVENI cu amanunte lagate de fiecare caz in parte!

Iulian Gavriluta