Vacanța de vară în Grecia, o posibilitate reală! Românii au un statut privilegiat pentru cele peste 500 de plaje redeschise din 15 iunie

Vacante vara Grecia 2020România, pe lista celor 19 țări din care Grecia acceptă turiști, de la 15 iunie Autorităţile de la Atena au anunţat lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie, pe listă figurând şi România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com.

Miercuri, ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis, a prezentat planul "Repornirea turismului", în care se precizează că din 15 iunie Grecia va permite intrarea turiştilor, iniţial din ţările alese "pe criterii epidemiologice". Mai mult, Theoharis a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire. Grecia a întocmit o listă de 19 ţări (unde datele epidemiologice sunt "bune") care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie. Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic. Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri. Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei .

Surse - economica.net

A.M.