Grădinita de vară-la G.P.P. nr 18 Buzău

gradinita 18 buzau varaÎn perioada 20.07-31.07.2020, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Buzău, s-a desfășurat programul ,,Grădinița de vară’’. Scopul acerstuia fiind stimularea interesului pentru mișcare în vederea asigurării unei dezvoltări fizice armonioase și stimularea capacității creatoare a copiilor prin intermediul activităților din diferite domenii.

În contextul actual în care societatea se confrunta cu noul coronavirus, majoritatea activităților s-au desfășurat în aer liber. Au fost luate toate măsurile de combatere a răspândirii acestui virus. Zilnic copiii au desfășurat activități sub atenta îndrumare a întregului personal atât didactic cât și nedidactic al unității,  în interiorul grădiniței, în sălile de grupă și în sala de sport, dar în cea mai mare parte a timpului copiii au putut fi găsiți în curtea grădiniței, un spațiu foarte generos compus dintr-un parc, nisipar, alei generoase și o zonă asfaltată. Aici s-au desfășurat diverse activități sportive, literare, artistico-plastice, jocuri cu apă și nisip și altele.

,,Pregătirile pentru această perioadă au început încă din luna iunie. Întreg colectivul de cadre didactice, nedidactice, personalul auxiliar si sanitar au contribuit la pregătirea unității noastră pentru primirea copiilor. Astfel, ne-am conformat regulilor de protecție și igienă, s-au marcat traseele de acces, au fost afișate mesaje de informare, adaptate vârstei copiilor, cu privire la normele igienico-sanitare și de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. A fost amenajat spațiul exterior, unde copiii au petrecut cât mai mult timp, au fost achiziționate jucării pentru activitățile din exterior - triciclete, roabe de nisip, lopățele, stâlpi de mini-baschet cu mingii de spumă, mașinuțe cu telecomandă, trasee playform, etc. Încă din primele zile cadrele didactice au comunicat copiilor  noile reguli. Astfel au fost desfășurate zilnic jocuri de fixare a noilor comportamente, precum spălatul frecvent și atent al mâinilor, distanțarea fizică, gesturi noi de salut, care nu presupun contact etc. Pe tot parcursul derulării activităților s-a respectat, pe cât posibil, regulile generale ale unei conduite sănătoase, menite să prevină infecția cu noul coronavirus: distanțarea fizică, evitarea atingerii cu mâna a nasului, ochilor și gurii, strănutul în pliul cotului/batista de unică folosință, evitarea contactului fizic direct cu cei din jur.” – ne-a declarat doamna Șomoiag Lucia- director la GPP NR. 18 Buzău.

Activitățile desfășurate au fost  adaptate la situația actuală, creată de noul coronavirus, cei mici păstrând distanța între ei în ceea mai mare parte a timpului. Entuziasmul copiilor, bucuria și satisfacția cu care s-au implicat în toate tipurile de activități este vizibilă în fotografiile atașate.

I.G.