Alien Rain”: teorii extraterestre explorate pe „fișiere inexplicabile”

ALien RainO furtună de ploaie de două luni în sudul Indiei poate fi cea mai convingătoare dovadă că formele de viață extraterestre au vizitat Pământul.

 

Între 25 iulie și 23 septembrie 2001, statul indian Kerala a fost :stropit" de o ploaie bizară de culoare roșie, spre deosebire de oricare dintre cele văzute anterior, conform ultimului episod din „The Unexplained Files”, difuzat pe 25 septembrie pe Science Channel.

Godfrey Louis, fizician cu sediul în Kerala, a analizat picăturile de ploaie asteptându-se la schimbarea culorii a particulelor de praf. Dar acest lucru nu s-a intamplat.

"Particulele de praf nu au această formă neregulată", a spus Louis în cadrul programului. „Nu sunt transparenți așa.”

Louis a observat altceva când a analizat picăturile de apă de culoare purpuriu la microscop. În opinia sa, particulele păreau să fie vii, cu unele asemănări superficiale cu celulele sanguine - deși o inspecție mai atentă a arătat că nu sunt celule sanguine.

La început, raportul oficial al Centrului pentru Studiile Științelor Pământului a atribuit ploaia roșie unui meteorit care a căzut pe Pământ în zonă cu o săptămână înainte de prima furtună roșie.

După ce a lucrat cu Grădina Botanică Tropicală și Institutul de Cercetare, explicația oficială a picaturilor de praf fost schimbată în aceea de... "spori", potrivit Indian Express.

Cercetătorii de la Stintec, un laborator din Sri Lanka, au găsit ceva mai șocant. Chiar dacă așa-numitele „celule spore” se reproduceau, nu a putut fi găsită nici o urmă de ADN.

Louis crede că sporii erau pe meteoritul care a explodat peste Kerala înainte de furtuna.

El a spus că cercetările au arătat că presupusele celule spațiale au reușit să continue reproducerea chiar și la temperaturi care depășesc 572 grade Fahrenheit.

"A crescut la temperaturi care ar ucide alte forme de viață", a spus Louis în emisiune.

Astrobiologul britanic Chandra Wickramasinghe crede că teoria „ploii extraterestre” nu este doar plauzibilă, ci probabil, mai ales că 100 de tone de rocă spațială ajung zilnic pe Pământ.

„Existența vieții în afara Pământului este considerată uimitor ca o ipoteză extraordinară, dar aș argumenta că ipoteza extraordinară este că această mică bucată de praf pe care o numim Pământ este centrul vieții în univers și că nu există viață alături” - a mai spus Wickramasinghe.

La începutul acestui an, Wickramasinghe a anunțat, de asemenea, că a descoperit mici fosile în interiorul unui meteorit găsit în Sri Lanka în decembrie. El a folosit această descoperire pentru a promova „panspermia”, o teorie conform căreia viața există în tot universul și este distribuită de meteoroizi și asteroizi.

Teoriile ploii roșii ale lui Louis și Wickramasinghe inspiră o furtună de controverse, dar posibilitatea unei dovezi reale că viața pe alte planete este înnorată cu unele realizări îngrozitoare.

La începutul acestui an, cercetătorul Anil Samaranayake a lansat o lucrare în Journal of Cosmology sugerând că celulele găsite în ploaia roșie prezintă un posibil risc pentru Pământ.

"Un concentrat ridicat de uraniu a fost găsit în scoarța exterioară a organismelor unicelulare", a spus Samaranayake.

G.D.M

SURSA: huffpost.com