7 lucruri pe care trebuie să le știți când vă spălați hainele de antrenament

Emag hanoraceAcum că avem permisiunea de a face exerciții nelimitate în aer liber, s-ar putea să profitați mai mult de îmbrăcămintea de antrenament. Majoritatea hainelor de sală sunt realizate din țesături sintetice, cum ar fi acril sau poliester, ceea ce înseamnă că ar trebui să le spălați diferit de restul garderobei.

Citiți mai departe pentru sfaturile noastre de top pentru curățarea echipamentului de antrenament, pentru a le menține în stare bună și curată.

1. Lasă hainele transpirate să respire înainte de spălare

Este foarte tentant să vă strângeți toate hainele transpirate și mirositoare în coșul de spălare imediat ce ați terminat antrenamentul, dar aceasta nu este o idee bună.

Dacă nu le lăsați să respire și să se evapore transpirația, mirosul și bacteriile pot persista mai mult timp și se pot agrava. Pot deveni inclusiv mai greu de spălat.

2. Întoarceți hainele pe dos

Bacteriile care produc miros se vor aduna oriunde este cald și umed. Ca atare, axilele sunt terenul lor favorit de reproducere. În plus, antiperspiranții și deodorantul se pot acumula în axilele hainelor de antrenament.

Pentru a oferi mașinii dvs. de spălat cele mai mari șanse de a îndepărta toate acestea, întoarceți-vă hainele pe dos, înainte de a le băga în mașină pentru o spălare. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să vă protejați articolele preferate de rupere și agățare.

3. Folosiți mai puțin detergent

Dacă hainele dvs. miros, este foarte tentant să fiți prea entuziast și să folosiți mult detergent. Dar folosirea a prea mult detergent se poate acumula pe hainele dvs.

Această acumulare de detergent acționează ca un adăpost pentru bacterii, creând rapid mirosuri persistente. Uneori, hainele vor mirosi foarte bine când sunt scoase din mașina de spălat, dar în curând devin mirositoare, când le purtați. Acest lucru se datorează faptului că bacteriile se înmulțesc datorită căldurii corpului și umezeala ajută la crearea mediului perfect pentru ele. Încercați să utilizați jumătate din cantitatea de detergent pe care ați folosi-o în mod normal.

Dacă hainele dvs. suferă deja de această problemă, adăugați între 100 ml și 250 ml de oțet alb (în funcție de mărimea încărcăturii) la un ciclu de clătire. Apoi spălați hainele normal.

4. Nu utilizați balsam pentru țesături

Fibrele sintetice nu au nevoie de balsam pentru țesături, așa cum au nevoie țesăturile naturale. De fapt, balsamul pentru țesături se poate acumula pe anumite haine și poate duce la apariția bacteriilor în anumite locuri.

Aceste bacterii vă poate face hainele să miroasă mai ușor. Deci, chiar și după ce ați spălat și mirosit bine inițial, acele hanorace de bărbați pot începe să miroasă urât la scurt timp după ce le-ați purtat.

Dacă spălați elasten, veți dori, de asemenea, să evitați balsamul pentru țesături. Va rămâne pur și simplu pe haine și va lăsa un reziduu care poate estompa finisajul și poate atrage bacteriile mirositoare.

5. Evitați căldura pentru articolele cu stretch

Căldura degradează elastanul în părți întinse ale hainelor, inclusiv colanții. Luați în considerare coborârea temperaturii la 30° C sau până la 20° C când spălați, pentru a vă menține hainele în stare bună. Dacă utilizați un detergent lichid, hainele ar trebui să fie curățate bine.

Dacă doriți să vă călcați îmbrăcămintea sport, vă sfătuim să alegeți o temperatură scăzută și să evitați orice piese cu stretch.

6. Reduceți microplasticele

De fiecare dată când spălați haine sintetice, eliberați mii de mici fibre de plastic numite microplastice. Dar există modalități prin care vă puteți reduce impactul asupra mediului înconjurător:

  • Spălați sinteticele separat și îndepărtați țesăturile dure, cum ar fi denimul
  • Alegeți un program care utilizează mai puțină apă, cum ar fi un program ecologic. În mod normal, puteți găsi utilizarea apei din diferite programe în manualul de instrucțiuni.
  • Investiți într-un sac de rufe care vă protejează hainele și colectează microplasticele

7. Fără uscare

Este logic, dacă evitați căldura în timpul spălării, să o evitați și în timpul uscării. Căldura aspră și uscată a unui uscător de rufe va deteriora elastanul în colanții cu stretch sau hanorace de bărbați.

În schimb, lăsați-vă echipamentul de sport să usuce pe un suport, pentru a proteja mai bine fibrele și a le ajuta să dureze mai mult.

Cum să vă curățați covorașul și prosopul de yoga

În funcție de ce este fabricat covorașul sau prosopul dvs. de yoga, s-ar putea să poată fi spălate în mașina de spălat. Multe prosoape de yoga, concepute pentru a fi folosite în timpul yoga fierbinte, sunt fabricate din microfibre și pot merge în mașina de spălat, la o spălare rece.

Pentru covoarele de yoga dure, ca de cauciuc, va trebui să le ștergeți cu un dezinfectant pentru a le curăța și a evita mirosurile neplăcute. Evitați utilizarea oricăror substanțe chimice sau exfoliante abrazive, deoarece acest lucru ar putea deteriora cauciucul sau materialul plastic al covorului și ar putea să se desprindă în timp.

Cum se spală mănușile de box

Din păcate, indiferent cât de mirositoare, murdare sau transpirate devin mănușile de box, nu ar trebui să le puneți în mașina de spălat sau în uscătorul de rufe. Căldura și apa vor strica pielea de pe mănuși, în timp ce saturația poate cauza mucegaiul să se dezvolte în timpul perioadei lungi de uscare.

Dar totul nu este pierdut; puteți preveni mirosurile, ștergând mănușile cu o cârpă după fiecare utilizare și pulverizând dezinfectant (făcut pentru îmbrăcăminte sport).

Pentru a lăsa mirosul să scape, ar trebui să lăsați curelele deschise, astfel încât aerul să poată circula și să nu vă lăsați mănușile într-o geantă, între utilizări.