New News Buzau header

Vernisaj caritabil la Buzau, “Rudolph is an artist!”

vernisaj caritabil SIMBIOVoluntarii Asociatiei SIMBIO, din Buzau, impreuna cu Asociatia Caritabila Totul Va Fi Bine, va invita in data de 19 decembrie 2021, la orele 16.00, pe B- dul. Nicolae Balcescu, vis- a- vis de No Limit la vernisajul caritabil, “ Rudolph is an artist!”.

Lucrarile care vor fi expuse in scop caritabil, sunt realizate de liceenii voluntari ai asociatiei SIMBIO, care au dorit sa se implice activ si sa ajute la strangerea de fonduri atat de necesare pentru baietelul Sorin Tatu. Acesti tineri inimosi si empatici nu au ramas indiferenti la suferinta lui Sorin si a mamei lui Florentina.

Sorin are 13 ani si locuieste alaturi de mama lui intr- un catun din Comuna Manzalesti. Inca de la nastere a primit un diagnostic grav, paralizie cerebrala si tetrapareza spastica. Ca si cum suferinta mamei nu era de ajuns, aceasta a ramas vaduva la doar cateva luni de la nasterea lui Sorin. Desi medicii i- au spus ca stiinta nu are prea multe solutii pentru copilul ei, aceasta nu s- a descurajat. Timp de 10 ani, dupa multe drumuri la spitale si ore de recuperare medicala, Sorin a inregistrat progrese, a inceput sa mearga. Din nefericire, Florentina Tatu a mai primit o lovitura anul trecut in vara, cand bunicul lui Sorin s- a stins din viata, iar bunica a suferit un accident vascular cerebral. Din cauza situatiei familiale, sirul sedintelor de terapie a fost intrerupt.

Inainte de decesul bunicului, familia a vandut tot ce a putut, a facut economii si au reusit sa cumpere o casa mai aproape de Buzau, la Aldeni, pentru ca Sorin sa poata reincepe sedintele de recuperare. Casa este veche, construita in anul 1936 si are nevoie de reparatii, bani de care mamica nu dispune.

Vestea buna este ca putem fi ajutoarele lui Mos Craciun, putem intinde o mana de ajutor acestei mame luptatoare, care, desi bolnava nu se da batuta, lupta pentru binele copilului ei.

In incheiere amintim faptul ca, Asociatia SIMBIO, este o asociatie nonguvernamentala, apolitica, compusa exclusiv din liceeni. Acestia ofera tinerilor sansa de a evolua atat pe plan personal cat si professional. Organizeaza activitati caritabile pentru a ajuta comunitatea.

Asa cum ne- a declarat Anca Silca, presedintele Asociatiei caritabile Totul Va Fi Bine, care are in grija copilul Sorin Tatu, “copiii acestia de la SIMBIO, au cerut permisiunea sa ajute, ei sunt cei care s- au ocupat de tot!”.

Pretul de pornire al fiecarui tablou expus pentru licitatie porneste de la 50 RON.

Certificatul verde nu este obligatoriu.

Bravo SIMBIO! Felicitari pentru tot ceea ce faceti!!!

G.B.