News Buzau new header Craciun

FOTO - Peste 2200 de concurenţi din întreaga țară dar și din Republica Moldova au participat la cea de-a noua ediţie a Concursului ,, IN AŞTEPTAREA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ’’

Activitate sarbatori 2021 GPP 18 BuzauÎn perioada, 10.01- 14.01.2021, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Buzău, a avut loc evaluarea celor 2242 de lucrări aristico plastice ȋnscrise la Concursul „In așteptarea sărbătorilor de iarnă”, activitate organizată şi coordonată de doamnele profesoare Teodorescu Daniela și Șomoiag Lucia. La acest concurs s-au înscris peste 350 de unități școlare, din 27 de județe și 3 unități școlare din Republica Moldova (Instituția Publică Școala Primară ,,Alexei Mateevici”, municipiul Cahul, Instituția Publică Școala Primară ,,Spiridon Vangheli”, Ungheni,ITPL ,,Ion Creangă”, oraș Cimișlia).


,,Scopul concursului organizat de noi este acela de a valorifica potenţialul artistic şi creativ al copiilor, prin intermediul activităţilor plastice şi practice, cultivarea şi menţinerea interesului pentru păstrarea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă. Concursul s-a desfășurat pe 3 secțiuni - desen/pictură, colaj și podoabe pentru sărbătorile de iarnă și pe două nivele de ȋnvățământ (preșcolar și primar). La această ediție, cadrele didactice din cele 340 de unități școlare participante la concurs, au încărcat toate materialele în Formularul google on-line „In așteptarea sărbătorilor de iarnă”, formular creat special pentru acest concurs.
Comisia de evaluare a lucrărilor a fost formată din profesori de specialitate, directorul unităţii organizatoare și cadre didactice. Această ediție s-a dovedit a fi un real succes atȃt prin numărul foarte mare de participanți dar și prin frumusețea lucrărilor înscrise în concurs. Datorită numărului foarte mare de lucrări evaluarea, acestora, s-a realizat pe parcursul mai multor zile, mai exact ȋn perioada 10.01-15.10.2022. S-au acordat premii, mențiuni dar și diplome de participare. Felicitări tuturor participanților și cadrelor didactice îndrumătoare.’’ – ne-a declarat doamna, prof. ȘOMOIAG LUCIA, directorul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 18 Buzău
,, Concursul „In așteptarea sărbătorilor de iarnă” se află la cea de-a noua ediţie și este una dintre activitățile proiectului educativ „Simfonia iernii". O altă activitate din cadrul acestui proiect este și Simpozionul ,,Obiceiuri și tradiții de iarnă", ce se va desfășura pe data de 20 ianuarie. Cadrele didactice din ȋnvăţământul preuniversitar acordă o atenţie sporită conservării şi promovării culturii tradiţionale româneşti specifice sărbătorilor de iarnă defășurând diverse activități frumoase și interesante, iar scopul acestui Simpozion este popularizarea acestor activități reuşite, cu impact deosebit în rândul participanţilor și al comunității. La Simpozion participă 78 de cadre didactice din 22 de județe. Acestea ȋmpărtășesc experiențele din propria activitate prin prezentarea unor exemple de bună practică (referate, scenete, program de serbare, proiecte tematice etc), despre sărbătorile de iarnă specifice zonei din care provin. Mulțumim tuturor participanților la activitățile din cadrul proiectului educativ ,,Simfonia iernii” organizat de unitatea noastră școlară”. – ne-a declarat, doamna prof. înv. preșcolar TEODORESCU DANIELA –inițiatoarea acestui proiect.

 

I.G.