News Buzau new header Craciun

VIDEO - ISU Buzau - Incendii puternice de vegetatie in mai multe comune din judet!

incendii vegetatie BuzauVineri seara, pe un Cod galben de vant napraznic, in mai multe comune din judetul buzau au avut loc incendii de vegetatie care s-au extins si la suprafetele din jurul comunelor. Astfel, la misiunea de stingere a incendiului de vegetație uscată de pe raza comunei Scorțoasa au participat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Stației de Pompieri Mărunțișu, si anume 3 autospeciale cu 12 subofițeri, în sprijin intervenind și SVSU Scorțoasa cu 12 pompieri, dar și locuitori ai comunei. Incendiul a fost anunțat la miezul nopții, iar intervenția de lichidare a acestuia s-a întins pe parcursul a aproximativ 4 ore, flăcările misturind în calea lor o suprafață de 80 de hectare.
La finalul intervenției a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, acesta fiind "Folosirea intenționată a sursei pentru a genera incendiul", vinovatul fiind însă neidentificat.


Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Luciu, anunțat la ora 19:51. Arde stuf și vegetație uscata, în jurul unui lac, pe o suprafață de aproximativ 20 de hectare. La misiunea de stingere a incendiului participă Punctul de Lucru Padina cu o autospecială de stingere cu apa și spumă, forțele fiind suplimentate cu o autospecială cisternă din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău. La fața locului se afla și primarul comunei.
De asemenea se intervine la un alt incendiu de vegetație uscată, pe raza localității Heliade Rădulescu, pe o suprafață de aproximativ 20 hectare. Intervine Detașamentul de Pompieri Râmnicu Sărat cu o ASAS.
Incendiul de pe raza localității Heliade Rădulescu.
Incendiile se extind rapid din cauza vântului puternic ce se manifesta pe raza județului, anunțat ierii prin cod galben de către ANM (Atentionare Cod Galben14.01/16:30-22:00 intensif temporare ale vantului cu rafale de 55-65 km/h, in jud Buzău.)
La locul intervenției se deplasează si SVSU Pogoanele cu o Autospeciala. Sunt mai multe focare și se lucrează pentru localizarea incendiului, iar ulterior lichidare.
Revenire interventie ISU la Luciu: au fost actualizate estimările suprafeței ce a fost afectata pana acum, și anume 40 hectare. În continuare se lucreaza pentru lichidare.
Niciunul dintre incendii nu pun în pericol locuințele din zonele unde se manifesta.


I.G.

https://www.youtube.com/watch?v=FZfrfX5jMZ0