Despre siguranta scoala si delicventa juvenila....la Merei!


delicventa juvenila preventieÎn ziua de 13 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițişti din cadrul Postului de poliție rurală Merei au organizat și desfășurat activități preventiv-informative pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar.


Poliţiştii au vizitat Şcolile Gimnaziale Merei, Izvoru Dulce, Lipia şi au purtat discuţii cu elevi ai claselor a VII-a şi a VIII-a.
Elevilor le-a fost prezentat conceptul de abuz sexual asupra minorului, tipurile de infracțiuni la viața sexuală, precum și modalități de prevenire a implicării în această sferă sensibilă a infracționalității.
În strânsă legătură cu acestea, pentru creșterea gradului de siguranță în mediul online au mai fost prezentate și dezbătute aspecte ce țin de riscurile asociate navigării iresponsabile în mediul online și însușirea unor măsuri de autoprotecție.
În cadrul acestei activități au fost prezentate materiale audio-video elevii putând să îşi exprime gândurile sincere legate de violență într-o dezbatere interesantă.
La aceste activități au participat în total un număr de 91 elevi şi cadre didactice.

I.G.