New News Buzau header

Cum va fi vremea de Florii și Paște în 2022. Ne așteaptă mari surprize!

vremea de Florii si Paste in 2022Conform șefei ANM, se așteaptă o vreme caldă, fără ploi, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Elena Mateescu, director ANM, anunţă vreme caldă în săptămâna Floriilor, dar și de Paşte, în toată România. Conform acesteia, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregului teritoriu, dar mai ales în zonele montane.

Vrema de Florii 2022

„Așa cum arată datele, săptămâna Floriilor este una caldă din punct de vedere termic și în general fără precipitații în întreaga țară”, a spus meteorologul Elena Mateescu, conform romaniatv.net.

Vremea de Paște 2022 este încă dificil de estimat cu foarte mare precizie. Astfel, deși suntem departe de sărbătoarea Paștilor, datele meteo disponibile relevă că este posibil să avem în continuare temperaturi peste normalul calendaristic în sud, sud-est și est a României, iar în rest temperaturi normale, dar și precipitații normale.

Zile căduroase, zile reci

În plus, meteorologul ANM avertizează că trendul pronit încă de zilele trecute, zile călduroase urmate de zile mai puțin călduroase sau chiar reci, va continua și în cea de-a doua lună de primăvară.

”Aceste alternanțe de zile călduroase urmate de zile ușor mai reci vor rămâne de interes și în a doua lună de primăvară, așa cum s-a întâmplat acum, de la temperaturi de vară, la fenomene specifice sezonului cald”, a mai precizat șefa ANM.

Prognoza meteo ANM pentru intervalul 18 aprilie-25 aprilie

Conform prognozei meteo ANM, în intervalul 18 aprilie-25 aprilie regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice al țării, în timp ce în rest se va apropia de cel normal pentru data calendaristică.

În plus, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acelei săptămâni, în toată România, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Temperaturi peste media normală

După data de 25 aprilie și până la începutul lunii mai, conform meteorologului ANM mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceleei săptămâni, în tot teritoriul, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

Nu în ultimul rând, cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi local deficitare în sud-vest, în timp ce în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru intervalul respectiv.

SURSE: ANM, Playtech.ro, romaniatv.net