New News Buzau header

Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ organizează ediția cu numărul al XII - lea a unui concurs național

Liceul CFR Buzau,,Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii.’’ Competiția pune elevii în situația de a face față provocărilor și obstacolelor. Din pasiune se naște se și menține performanța. Iar concursurile sunt mijlocul prin care tinerii pot descoperi ce le place cel mai mult să facă, la ce se pricep cel mai bine și care este nivelul la care se află într-un moment dat. Înțelegând foarte bine acest lucru, echipa de la Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ a organizat și în acest an etapa județeană a Concursului Național ,,Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii.’’
Sâmbătă, 9 aprilie, elevii participanți la cele două probe ale concursului, teoretică și practică, au demonstrat că nu este de glumit cu securitatea și sănătatea în muncă.

De precizat este faptul că această etapă s-a derulat concomitent în fiecare județ din țară, subiectele fiind identice pentru toți participanții. La nivel național concursul este inițiat de Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi’’ din Iași, iar Inspectoratele Teritoriale de Muncă din fiecare județ și Inspectoratele Școlare Județene sunt principalii parteneri. Concursul se adresează tuturor elevilor de liceu și școală profesională, indiferent de filieră, profil sau specializare.
,,Educarea tinerilor în domeniul legislației muncii este o preocupare constantă în activitatea liceului nostru, aspect ce a putut fi observat în rezultatele obținute de elevi la aceste concursuri. Noi oferim pieței muncii meseriași buni și este foarte important ca aceștia să cunoască drepturile și obligațiile ce le revin conform Codului Muncii și să respecte regulile în domeniul securității și sănătății. Utilajele, aparatura sau roboții tot mai performanți din domeniul mecanic, electromecanic, electric sau ingineria mediului, impun o atenție maximă și deprinderi specifice. La ultima ediție națională a concursului echipa Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’ a obținut locul I, fapt care ne-a bucurat foarte mult și ne-a oferit bucuria de a organiza ediția a XII-a la noi’’, a precizat profesorul Mihaela Duca, coordanatorul de la Buzău.
Printre obiectivele concursului se numără identificarea, stimularea și promovarea elevilor cu aptitudini creative și interes sporit pentru domeniul de studiu securitate și sănătate în muncă, implicarea sistemului educațional în promovarea domeniului securității și sănătății în muncă și conștientizarea factorilor de decizie la nivel local, regional și național.
Concursul Național ,,Știu și aplic! Securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii.’’ a fost inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale de Ministerul Educației Naționale încă din anul 2013. Activitățile de informare realizate prin intermediul concursului au fost implementate pe plan național la peste 3000 de elevi din toată țara.
Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ Buzău a obținut premiul I la secțiunea pentru învățământul profesional, premiul I la secțiunea învățământ liceal tehnologic, ciclul superior al liceului și premiul al II –lea la secțiunea învățământ liceal tehnologic, ciclul inferior al liceului.
Felicitări atât elevilor și profesorilor coordonatori, cât și profesorilor organizatori!

E.S.