New News Buzau header

Atenție, șoferi. Se dă amendă de 10.000 de lei pentru această greșeală

Loc parcare persoane dizabilitati Primaria BuzauRegulile de circulație devin tot mai stricte, iar sancțiunile pentru conducătorii auto sunt și ele tot mai mari. Astfel, șoferii care fac o greșeală frecventă, ignorată de mulți, ar putea să fie taxată aspru, cu o amendă ce se ridică la suma de 10.000 de lei. Cei care încalcă această regulă de circulație vor fi sancționați dur.

Șoferii care obișnuiesc să își caute loc de parcare în spațiile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să se aleagă cu amenzi uriașe. Locurile rezervate persoanelor cu handicap se regăsesc în general în parcările marilor supermarketuri și se află în apropierea intrărilor, astfel încât să faciliteze deplasarea persoanelor care suferă de probleme de locomoție. Pentru că mulți conducători auto sunt comozi, aleg să își parcheze mașinile în aceste spații, lucru interzis.

„Obiectivul este de a oferi persoanelor cu handicap posibilitatea de a se bucura de drepturi depline și de a beneficia complet de participarea la viața socială și economică”, se mai precizează în lege.

Amenzi uriașe pentru cei care nu respectă această regulă

Șoferii care nu țin cont de legislația rutieră pot fi amendați cu sume uriașe, dar și cu mașina ridicată. Deocamdată, parcarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei, la care putem adăuga banii pe care îi au de plătit pentru a recupera mașina ridicată.

„Conform Legii nr. 145 din 22 iulie 2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap se sancţionează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”, a transmis Poliţia Română.

La Buzau, am prezentat cazul unei familii cu nevoi speciale careia I s-a atribuit un loc de parcare la resedinta total nepotrivit, dar cu toate demersurile facute Primaria celui mai slab edil sfideaza atat legea cat si bunul simt si nicio institutie la care s-a apelat (Primarie, Prefectura si Politie) nu indrazneste sa problema rezolva conform legii, fiindu-le teama de reactia violenta a priamrului Toma faliment! Amanunte AICI!

I.G.