TV NB New header

Controale la societăţile ce au ca obiect de activitate depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase

societate lemneÎn zilele de 21-22 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor HG 497/2020 – referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase de către agenții economici de profil de pe raza județului.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat nereguli în cazul a 3 societăţi comerciale din municipiul Buzău, Berca şi Pârscov.

În cazul celor 3 agenţi economici s-a stabilit faptul că în primele luni ale anului 2022 ar fi expediat material lemons fără a emite documentele legale de provenienţă şi transport şi ar fi recepţionat material lemons la punctele de lucru fără a-l înregistra în registrul economic al societăţii.

Poliţiştii au sancţionat cele 3 societăţi cu sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 ,, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, de asemenea, s-a procedat la confiscarea valorică a volumului de 26 mc de lemn foc fag şi răşinoase.

E.S.