TV NB New header

Atentie pe cine primiti in casa! Hoti din Buzau care s-au dat drept lucratori la gaze! Bănuit de furt calificat depistat de polițiști si perchezitii domiciliare!

falsi lucratori hoti periculosiÎn data de 22 iunie a.c polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Sărat, au reținut un bărbat de comiterea unei infracţiuni de furt calificat dintr-o locuință aflată în municipiul Râmnicu Sărat.

Fapta a fost sesizată în noaptea de 22 iunie a.c., de către persoana vătamată, o femeie în vârstă de 74 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat.

Din cercetări a reieșit faptul că, bănuitul, un bărbat în vârstă de 45 de ani, ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate și ar fi sustras dintr-un portofel, suma de 350 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat parțial și predat persoanei vătămate.

Polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a bănuitului.

•          

Percheziţii la persoane bănuite de furt calificat

În ziua de 22 iunie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţele Buzău şi Bucureşti, la imobile utilizate de persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Activităţile au fost desfăşurate în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere pentru 2 bărbaţi în vârstă de 24 şi 44 de ani, din Bucureşti, fiind conduşi la sediul Poliţiei municipiului Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în ziua de 6 iunie a.c., cei doi bănuiţi ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Buzău, pretinzând că sunt reprezentanţi ai unei societăţi de distribuţie a gazelor şi trebuie să verifice instalaţia de gaze. Ulterior, profitând de neatenţia persoanei vătămate, o buzoiancă de 87 de ani, bănuiţii ar fi sustras din locuinţă suma de 10.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor articole vestimentare şi alte mijloace de probă.

Faţă de cei doi bărbaţi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 23 iunie a.c., să fie prezentaţi unităţii de parchet pentru luarea unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii furt calificat în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor.

La activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei sectorului 3 Bucureşti.

            Activitățile au beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din locuinţe, poliţiştii vă recomandă:

-Dacă intrarea în scara blocului este prevăzută cu interfon, nu permiteți accesul decât persoanelor cunoscute, pe care le așteptați în vizită;

-Fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care declară că sunt de la companiile de utilități ( gaz, curent, primărie, cablu TV, etc.) sau care pretind a fi reprezentanți a unor supermarketuri/vânzători ambulanţi ce oferă gratuit (ori la preţuri avantajoase) diferite produse, sau prezintă diverse promoții – nu permiteți accesul lor în locuință, sau dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp;

-Evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă (bani, bijuterii, seif, obiecte de artă);

-Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră;

-În situaţia în care cheile de la uşa de acces au fost pierdute, uitate într-un loc public sau sustrase odată cu actele de identitate, schimbaţi de urgenţă încuietorile.

-Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat poliția și alertați vecinii;

 

I.G.