News Buzau new header Craciun

Doua lansari de carte la Biblioteca Judeteana „Vasile Voiculescu” - Liviu Octavian Rogoz , un senior al Liceului cu Program Sportiv si Ioana Cimpeanu - „ Niciodata pentru totdeauna”

costache moglan lansare carteZilele trecute, la Biblioteca Judeteana „Vasile Voiculescu” , au avut loc doua lansari de carte. Prima a fost cartea profesorului Liviu Octavian Rogoz , un senior al Liceului cu Program Sportiv . Subiectul este legat de personalitatea unui militant pentru dreptatea sociala nascut in judetul Buzau si anume Costache Moglan . Acest personaj a fost trimis in Adunarile Ad – Hoc sa sustina drepturile sociale ale oamenilor simpli si nedreptatiti de sistemul politic anterior. Este o carte de valoare care poate fi de folos si altor cercetatori care vor dori sa abordeze subiectul legat de Costache Moglan. Domnul profesor Rogoz este si autorul unei lucrari cu un subiect neabordat multa vreme , si anume „ Farmacii si farmacisti din Buzau si Ramnicu Sarat”.

O a doua lansare de carte a apartinut unei tinere adolescente de 14 ani . Este vorba despre Ioana Cimpeanu . O fata care a scris doua romane. Mai sunt tineri la aceasta varsta care sa poata avea astfel de deprideri si aplecari spre literatura si nu numai ? Unii nu aplecare spre nimic. Este una dintre ce putem numi Rara avis. Al doilea roman publicat este intitulat „ Niciodata pentru totdeauna” si ne duce intr-un univers al imaginarului, iar stilul combina clasicul cu un gen de postmodernism. In scrierea acestei tinere gasim propriul ei univers si propriul vis literar. Este o fata care viseaza frumos . Viseaza in universul literaturii . Astfel de tineri trebuie promovati . Ei sunt viitorul unui viitor cultural.

Adrian Constantin