New News Buzau header

O zi de vacanţă cu jocuri şi lecţii “de viaţă”

Siguranta scolara IPJ BuzauIn aceasta saptamana, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, dar și cu jandarmi au organizat o zi plină de activităţi pentru elevii Şcolilor Gimnaziale Haleș, Măgura și Unguriu.

Scopul activităţii a fost de a le oferi copiilor o zi plină de distracţie, dar şi prin care să înveţe cum să fie preventivi pentru a fi mereu în siguranţă.

Poliţiştii au dorit ca prin joc și mișcare în aer liber să le transmită elevilor recomandări privind siguranța personală pe timpul vacanței de vară astfel încât să îşi formeze deprinderi de recunoaștere și gestionare a situațiilor de pericol cu care se pot confrunta în această perioadă. S-au desfășurat activități de cunoaștere și integrare în grup, precum și de dezvoltare personală și emoțională.

Având în vedere că tinerii reţin cel mai uşor când simt “pe pielea lor”, în cadrul acestor activități au fost folosiți ochelarii tematici pentru simularea intoxicării cu alcool sau droguri. Acești ochelari au devenit parte integrantă a activităților cu adolescenții sau tinerii, metoda fiind adecvată pentru a intra în discuții cu participanții pe tema consumului de alcool/droguri, putând fi astfel clarificate riscurile și pericolele consumului prin evidențierea numeroaselor deteriorări ale stării fizice.

Au fost adresate recomandări şi cadrelor didactice pentru a identifica schimbările din comportamentul tinerilor care ar putea a fi cauzate de consumul de substanțe psihoactive.

În cadrul sesiunii informative s-a promovat utilizarea abordărilor bazate pe alerta timpurie pentru prevenirea efectelor nocive asupra celor care consumă droguri, asupra familiilor acestora și a comunității în ansamblu, inclusiv asupra mediului școlar.

E.S.