New News Buzau header

Paznici gasiti de politisti dormind la locul de munca!

paznici dormindÎn noaptea de 29/30 iunie a.c., în intervalul orar 23.00-03.00, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică împreună cu jandarmi, au desfășurat o acțiune în judeţul Buzău pentru verificarea modului de respectarea a prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și a H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003. Poliţiştii au efectuat controale la 60 de obiective asigurate cu pază proprie sau agenţi din cadrul societăţilor specializate şi au verificat 70 de agenţi de securitate.

În timpul acţiunii au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 8.600 de lei.

Exemple:        

Poliţiştii au depistat, în urma verificărilor, doi agenți de pază ai unor societăţi comerciale din Buzău, care dormeau în timpul serviciului.

 

R.F.

De asemenea, în urma controlului la o societate comercială din municipiului Buzău, poliţiştii au constatat faptul că agentul economic nu deţine plan de pază avizat de poliţie