New News Buzau header

Avertizare METEO: COD PORTOCALIU zona de nord a judetului Buzau si in rest – COD GALBEN de ploi si vijelii! Vezi aici progonoza si in restul tarii!

Cod portocaliu ploi si vijeliiANM a emis o avertizare de COD PORTOCALIU zona de nord a judetului Buzau si in rest – COD GALBEN de averse torentiale 35-40 l/mp, izolat 50-60l/mp vijelie, grindina, descarcari electrice. Potrivit Prefecturii Buzau, reprezentanti ai urmatoarelor institutii: SGA, SDN, ELECTRICA, IPJ, IJJ, ISU, CONSILIUL JUDETEAN, vor completa componenta CJCCI pe toata perioada avertizarii cod portocaliu.

IN RESTUL TARII:

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 12:00 – 3 iulie, ora 06:00

Zone afectate: conform textului și hărții

     În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp.

     Notă: Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala și în după-amiaza și seara zilei de duminică (3 iulie).

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente

Interval de valabilitate: 2 iulie, ora 12:00 – 2 iulie, ora 22:00

Zone afectate: conform textului și hărții

     În zonele de munte, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Moldova, iar spre seară și în Crișana vor fi vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și izolat 50...60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

SURSE: ANM, Prefectura Buzau