New News Buzau header

13 Septembrie - Ziua Pompierilor din România. LA MULTI ANI!

Ziua PompierilorÎn data de 13 Septembrie se împlinesc 174 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii (1848) condusă de bravul căpitan Pavel Zăgănescu.

Pompierii au dovedit pe timpul luptei din Dealul Spirii vitejie, curaj şi ingeniozitate în rezolvarea situaţiilor de luptă și capacitate de rezistenţă în inegala confruntare cu trupele otomane.

 

          Astfel, se cuvine ca în fiecare an să cinstim memoria înaintaşilor, dar în acelaşi timp să ne facem datoria ducând la îndeplinire misiunile şi sarcinile multiple cu care ne confruntăm permanent.

         Ziua Pompierilor din România celebrează curajul, spiritul de sacrificiu, dar şi eroismul salvatorilor căzuţi la datorie de-a lungul timpului, care au purtat cu cinste blazonul de pompier.

Ducând mai departe tradiția, pompierii continuă să onoreze cu același curaj misiunea de apărare a vieții și bunurilor cetățenilor.

În spirit de sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 174 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a organizat o serie de activități pe parcursul weekendului. La fel, azi  13 septembrie, între orele 10:00 - 14:00, porțile tuturor subunităților de pompieri buzoiene vor fi larg deschise pentru cetățenii buzoieni, unde va așteptăm cu drag pe toți!

Totodată se vor organiza prezentări ale tehnicii de intervenție la incendii și activități de informare preventivă/puncte mobile de informare preventivă. 

De asemenea, în data de 12 Septembrie 2022 s-au organizat depuneri de coroane de flori la monumentele eroilor noștri căzuți, situate pe raza județului.

Deoarece în acest an, data de 13 septembrie are o dublă semnificație, prin sărbătorirea și a Zilei Informării Preventive, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Buzău vor fi prezenți pe toată durata activităților festive, în cadrul cărora vor distribui materiale de informare preventivă conţinând reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor la locuinţe şi gospodării, dar şi materiale referitoare la campaniile naţionale de educare şi informare publică derulate la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Vă așteptăm cu drag pe toți, cu mic, cu mare pentru a sărbători împreună această zi atât de importanta pentru pompierii români!

LA MULŢI ANI, POMPIERI!

 

I.G.