New News Buzau header

Este posibil ca in viitor sa avem ”Școli fără bullying”?

stop violenta in scoliIn aceste zile, în cadrul campaniei ”Școli fără bullying”, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Buzău au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Școala Gimnazială Gherăseni.

În cadrul activităților a fost descris fenomenul de bullying, cauzele apariției acestui fenomen, precum și formele de agresiune întâlnite în şcoli.

De asemenea, elevii au primit informații despre noțiunea de infracțiune, răspunderea penală a minorilor şi recomandări pentru a evita victimizarea. Au fost prezentate influențele anturajului asupra comportamentului minorilor şi modalităţile de reacţie pentru situaţii concrete, menite a reduce riscul de victimizare.

Totodată, au fost prezentate elevilor informații despre sfera răspunderii penale, contravențiile prevăzute de Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și consecințele legale ale săvârșirii acestor fapte.

Elevilor le-a fost prelucrat Statutul Elevului, fiindu-le prezentate informaţii despre drepturile, recompensele, îndatoririle, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor.

                                   E.  S.