New News Buzau header

Cresc unele pensii din România, din nou. Care pensii vor depăși salariul minim!

cresc pensiileMai bine de 1.188.000 de români ieșiți la pensie au o situație financiară precară, astfel că primesc în jur de 1.100 de lei. Din cauza acestui aspect, ei primesc ajutoare din partea Uniunii Europene. În aceste condiții, plafonul ar putea să se mărească, într-o primă instanță, la 2.000 lei, totul ca, ulterior, să atingă baremul de 3.000 de lei.

Veste bună pentru pensionarii din România

„Suma de 1.100 de lei este nivelul pensiei minime sociale spune foarte mult despre standardul de locuire şi de viaţă al acestor oameni. Vă mai dau alte exemple, sunt 880.000 de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de pensii, indemnizaţii care nu permit un standard de viaţă care să le asigure o integrare socială decentă. Este înspăimântător. 1.188.000 de români beneficiază de pachetele alimentare.

Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia (de guvernare) şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze.

Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei, dar aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului”, a declarat Marcel Boloş, potrivit Digi24.

 

SURSE: DIGI 24, CNPP