New News Buzau header

Anticiclonul termic va lovi din nou România. Ce urmează să se întâmple cu vremea în februarie întrece orice imaginaţie

Anticiclon meteo RomaniaUltimele zile ale lunii ianuarie au adus o schimbare radicală a vremii. După temperaturi de 20 de grade Celsius, aproape toată România este paralizată de ninsori și viscol. Meteorologii au emis primele prognoze și pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt neașteptate. Un anticiclon termic va afecta din nou multe regiuni ale țării.

Ce se întâmplă cu vremea în luna februarie

Prima lună a anului 2023 a fost una a extremelor. Dacă acum câteva săptămâni, românii se bucurau de temperaturi de aproape 20 de grade Celsius, acum, aproape toate regiunile țării sunt afectate de ninsori, viscol și intensificări ale vântului.

Meteorologii au actualizat prognoza pentru luna februarie, iar veștile sunt neașteptate. Se pare că după acest episod serios de iarnă, vremea va trece din nou prin schimbări importante.

Pentru următoarele patru săptămâni se anunță temperaturi atipice pentru această perioadă, mai mari decât mediile considerate normale.

Sub efectul unui anticiclon termic, valorile afișate de termometre vor fi, în mare parte, pozitive, iar ninsorile nu își vor face apariția deloc.

SURSE: ANM, Playtech