New News Buzau header

Caz tipic de ingerinta politica in treburile comunitatii…acum, pe “Iadul alb” - la Rusetu – 2023 – Ce a facut consilierul personal al primarului de acolo (fost sef in Romtul lui Toma faliment)!

Deszapezire Rusetu BuzauSambata, 28.01.2023, la Redactia News Buzau au fost primate mai multe semnale legate de situatia drumurilor din judetul Buzau. Printrea altele, la Rusetu, ne-a fost semnalat de catre o cititoare, situatia urmatoare: “…dacă în alte localități, autoritățile se străduiesc sa tina drumurile deschise circulație, la Rusetu , primarul , cu ajutorul Wolei din dotare a pus câteva cupe de zăpadă în drum... și l-a închis!...”. Am redirectionat mesajul disperat al cetatenilor, duminica 29.01.2023, catre institutia Prefectului judetului Buzau. Asa cum ne-am obisnuit, pefectul, Daniel Ticlea a fost receptiv la nevoile celor de la Rusetu si s-a deplasat la ora 14:00 in zona, rezolvand situatia.

 

Poate pana aici ar fi o stire obisnuita, sau aproape, pentru o situatie de urgenta, totusi, va rugam sa intelegeti situatia disperata acelor in cauza si actiunea primarului si a consilierului personal, legat de situatia semnalata… noi, cei de la News Buzau am vrut sa aflam mai multe, banuind ca este vorba de alte interese la mijloc … In urma investigatiilor, am aflat ca, respectivul consilier personal al primarului de la Rusetu a fost un om important in “unitatea ROMET, (al nababului de la Buzau – Constantin Toma, miliardarul de carton al municipiului si cel mai slab si minicinos primar de pana acum al Buzaului) si a luat aceasta hotarare, blocand o localitate si limitand ilegal circulatia libera a cetaenilor in zona, dupa modelul melteanului amintit, vremelnic primar al Buzaului: … “se pare că la sugestia consilierului personal ( fost director în grupul de firme Toma- faliment, Agroglobal), primarul tine drumul închis circulației…” – ne-a transmis un locuitor din satul Rusetu, judetul Buzau. In urma sesizarii News Buzau, prefectul judetului, Daniel Ticlea ne-a declarat: “…Accesul dinspre DN2B se realiza pe un sens, lărgit ulterior la întoarcere mea. Apreciez ca străpungerea dinspre Largu se finalizează în aceasta seara (duminica 29.01 - n.r.), astfel ca sunt toate șansele ca mâine scoala, elevii, navetiștii sa-si desfășoare activitățile în normalitate”. Multumim pentru comunicarea fireasca si promptitudinea raspunsului.

I.G.