New News Buzau header

109 ani de la trecerea frontierei Belgiei cu Franța de către exploratorul român Dumitru Dan (Expozitie in orașul Ath din Belgia)

Dumitru DanAstăzi, 18 martie 2023, a fost lansată în orașul Ath din Belgia, în premieră extraordinară, Expoziția dedicată marcării a 109 ani de la trecerea frontierei Belgiei cu Franța de către exploratorul român Dumitru Dan. În 1910, Dumitru Dan, geograf, profesor de geografie și globe-trotter, a început o călătorie în jurul lumii pe jos, alături de alți trei tineri români.

Dumitru Dan a rămas în istorie prin călătoriile sale de la începutul secolului al XX-lea în care a prezentat lumii întregi valorile tradiționale românești prin spectacolele susținute în marile orașe și capitale ale lumii.

Evenimentul a avut loc în holul de onoare al Primăriei orașului Ath, în prezența Ambasadorului României în Belgia, a Primarului localității belgiene, a Ambasadorului Republicii Moldova, a directorului adjunct al Institutului Cultural Român din Bruxelles, a directorului Muzeului Județean din Buzău și a unui numeros public reprezentat de comunitățile române și belgiene.

Mulțumim pentru implicarea în organizarea evenimentului Institutului Cultural Român, Muzeului Județean din Buzău și Asociației RoAth.

 

Ambasada României în Belgia