New News Buzau header

Sofer ce transporta fraudulos lemne, prins de politisti cu receptorul sistemului global de navigaţie inchis! Alte sanctiuni silvice!

transport lemne fraudulosIn aceste zile, echipajele din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni au acţionat pe DJ203K pentru verificarea maşinilor care efectuează transport de mărfuri.

Astfel, în satul Beceni, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară ce era încărcată cu material lemnos.

La volanul maşinii a fost identificat un şofer de 23 de ani, din Merei, stabilind că acesta efectua transport de lemn de esenţă fag.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că există diferențe între cantitatea de lemn înscrisă în aviz și cea faptică.

Lemnul transportat în afara cadrului legal, aproximativ doi metri cubi, a fost confiscat de polițiști și predat reprezentanților ocolului silvic.

În cauză, societatea comercială emitentă a avizului de însoțire a fost sancţionată contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Un alt şofer, în vârstă de 35 de ani, din Mărăcineni, care transporta cu autoutilitara material lemnos, a fost oprit pentru control în comuna Vintilă-Vodă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că șoferul efectua transportul fără a avea receptorul sistemului global de navigaţie activ pe perioada transportului, fiind sancționat contravențional.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 28 de ani, din Vrancea, care transporta cu un utilaj agricol mai mulţi arbori. Din verificări a reieşit că bărbatul este administratorul unui operator economic de profil, iar lemnul provine dintr-o platformă primară de exploatare, fără a respecta traseul.

Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

 

R.F.