FOTO - Reprezentantii Muzeului Judetean Buzau prezenti la Biblioteca Regionala Mihalaki Goergiev Vidin cu prilejul implinirii a 145 de ani de biblioteca la Vidin

Muzeul Judetean Buzau, institutie de cultura subordonata Consiliului Judetean Buzau, a fost prezent in Bulgaria, la evenimentele organizate de catre Biblioteca Regionala Mihalaki Goergiev Vidin cu prilejul implinirii a 145 de ani de biblioteca la Vidin.

 In acest context reprezentantii Muzeului Judetean Buzau au sustinut doua prezentari in fata unui auditoriu format din directori de biblioteci din Bulgaria si Serbia, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale din Bulgaria, invitati din strainatate, reprezentanti ai presei locale si nationale precum si iubitorii de carte din orasul de peste Dunare. Astfel au fost prezentate si exemplificate activitatile interactive pe care institutia buzoiana le-a desfasurat in interesul publicului. Ca un preambul la extinderea parteneriatului transfrontalier, primul de acest fel, pe care muzeul buzoian l-a semnat cu Biblioteca Regionala Mihalaki Goergiev din Vidin (Bulgaria), a fost sustinuta si o prezentare legata de cat de diferite sunt in aparenta institutii culturale precum muzeele, bibliotecile, centrele culturale si asociatiile culturale, dar si modalitatile de actiune comuna in interesul publicului si al patrimoniului cultural national si international. O alta actiune desfasurata de Muzeul Judetean Buzau in cadrul acestui eveniment a fost itinerarea expozitiei panotate, bine cunoscuta de catre publicul buzoian, Buzau. Istorie si actualitate. Publicul prezent a manifestat un interes real atat pentru valorile culturale si monumentele istorice de pe teritoriul judetului Buzau cat si pentru conceptul expozitiei mobile. Prin urmare aceasta a fost solicitata spre expunere si de catre reprezentantii Centrului Cultural din Kladovo, Serbia, unde se va regasi pentru urmatoarea luna.

          Incheierea manifestarilor organizate de catre bibliotecarii din orasul Vidin a fost marcata de extinderea protocolului de colaborare dintre Muzeul Judetean Buzau si  Biblioteca Regionala Mihalaki Goergiev Vidin, la acesta raliindu-se Asociatia Culturala HAEMUS din Republica Macedonia precum si Centrul Cultural din Kladovo din Serbia.

 

I.G.