News Buzau new header Craciun

Consum de droguri la festivalul Buzăul lui Marghiloman?

droguri Buzaul lui Marghiloman festivalÎn perioada 13-16 iulie a.c., polițiștii Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, polițiști de ordine publică, din cadrul Biroului de Proximitate și jandarmi, în colaborare cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Buzău, au desfășurat activități preventive, dar și de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică în Parcul Marghiloman, în contextul desfășurării festivalului Buzăul lui Marghiloman.

Activităţile desfăşurate au urmărit prevenirea consumului de substanțe psihoactive și conștientizarea efectelor negative pe care aceste le au asupra fizicului și psihicului uman.

Astfel, pentru o mai bună înțelegere a efectelor negative, au fost folosiți ochelarii tematici, care simulează starea de euforie dată de substanțele psihoactive și băuturile alcoolice.

Polițiștii le-au transmis tinerilor faptul că este iluzorie senzaţia de libertate obţinută cu o doză.

În plus, polițiștii i-au sfătuit pe tineri să își exerseze spiritul de vigilență atunci când se află în locuri aglomerate și să adopte un comportament preventiv care să îi scutească de riscul victimizării sub orice formă.

 

I.G.