New News Buzau header

“Vara din Toamna!” METEO. Un val fierbinte lovește România de luni, 18 septembrie. La cât cresc temperaturile. Prognoza ANM - cand vin ploile?

Meteo News Buzau prognoza toamnaMETEO NEWS BUZAU -  Un val fierbinte lovește România de luni, 18 septembrie. ANM anunță temperaturi de vară în mai multe zone din țară la începutul săptămânii.

Vremea din septembrie a fost cu adevărat una neașteptată. Am avut temperaturi extrem de scăzute, ploi, vânt puternic, însă iată că lucrurile se redresează.

Conform prognozei ANM de luni, 18 septembrie, un val fierbinte lovește România. Temperaturile încep să crească semnificativ, astfel că se vor situa peste normalul acestei perioade.

ANM anunță că vor fi și momente în care va ploua, în special în parte de vest a țării. Totodată, ploile s-ar pută extinde și către centru, dar și către est. Chiar și așa, vremea tot va fi caldă.

„Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Vor fi averse și descărcări electrice, în prima zi în jumătatea de vest a teritoriului, apoi și în celelalte regiuni, în special în centru și în est”, arată prognoza meteo ANM pentru luni, 18 septembrie.

Romanii primesc o veste cât se poate de bună. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, luni, 18 septembrie. Totodată, vremea în general va fi una frumoasă, iar temperaturile extrem de crescute, odată cu valul fierbinte care vine.

Astfel, temperaturile maxime de luni ajung în Buzau si imprejurimi până la 27 de grade. De cealaltă parte, la polul opus, în timpul nopții termometrele ar putea arăta chiar și 12 grade.

Românii care încă speră să ajungă pe litoral luni, 18 septembrie, primesc și ei o veste bună. Temperatura apei mării continuă să fie una plăcută.

Cât despre valorile termice, acestea se arată a fi destul de ridicate, dar scăzute față de centrul țării. Astfel, maximele ating la început de săptămână undeva la 24-25 de grade.

Temperaturile minime în schimb nu vor scădea sub 17 grade. Astfel, este anunțată o vreme cât se poate de frumoasă.

 

SURSE: ANM, News18.ro