News Buzau new header Craciun

Hoteluri, pensiuni, moteluri şi vile turistice, “calcate” de politisti! Ce au gasit oamenii legii?

controale politie hoteluriÎn aceasta saptamana, poliţiştii specializaţi pe linie de pază şi sisteme de securitate împreună cu polițiști de ordine publică, de proximitate și cu jandarmi au desfăşurat o acţiune ce a vizat prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce s-ar putea produce în incinta unităţilor ce au ca obiect de activitate cazarea persoanelor în regim hotelier.

Au fost efectuate verificări în 34 astfel de unităţi (hoteluri, pensiuni, moteluri şi vile turistice), context în care au fost efectuate verificări cu privire la legalitatea funcţionării, precum şi cu privire la sistemele de supraveghere a unităţilor respective.

S-a atras atenţia cu privire la întocmirea registrelor şi a fişelor de cazare, la modul de asigurare a supravegherii imobilelor în cauză şi la semnalarea oricăror situaţii ce intră în sfera de competenţă a poliţiei.

De asemenea, au fost purtate discuţii cu administratorii unităţilor de cazare şi recepţionerii, cărora le-au fost reamintite răspunderile legale ce le revin pe linia protecţiei consumatorilor, a bunurilor şi valorilor proprii şi ale turiştilor.

 

E.S.