A inceput Saptamana Scoala Altfel la Liceul Pedagogic „Spiru Haret“ din Buzau. Sa cunoastem si sa promovam patrimoniul istoric medieval al orasului Buzau!

scoala altfel patrimoniu News BuzauIeri, 31 octombrie, o clasa liceala a Liceului Pedagogic „Spiru Haret“ a derulat o activitate cu titlul „Obiective de patrimoniu. Incursiune prin Buzaul medieval“, in cadrul Saptamanii Scoala Altfel. Elevii au fost antrenati intr-o activitate de reperare a principalelor obiective de patrimoniu istoric existente pe raza orasului, atat cu scopul de a cunoaste aceste obiective, cat si pentru a-si forma bazele in ceea ce priveste educatia pentru patrimoniu si pentru prezervarea acestuia.

Principalele obiective vizate au fost vechiul centru ecleziastic al Episcopiei Buzaului, Biserica Sf. Ingeri, fosta ctitorie medievala a targovetilor buzoieni, Biserica Greci, din proximitatea fostului cartier negustoresc al orasului medieval, zona cuprinsa intre strada Cuza Voda si Obor, unde a fost localizat pazarul, piata permanenta a orasului si mahalalele mestesugarilor, Biserica Banului, situata in afara mosiei vechiului targ medieval si in apropierea domeniului feudal al familiei boieresti Manaila-Vergu, si Biserica Brosteni, de unde incepea mahalaua colonistilor bulgari. Elevii participanti isi propun ca in urma activitatii derulate sa realizeze si un material  care sa evidentieze, din punct de vedere istoric, aplicarea cunostintelor rezultate in urma reperarii in teren a acestor obiective de patrimoniu. La aceasta activitate au participat elevii clasei a XI-a C, coordonati de catre profesorii    Adina Madalina Constantin si Dragos Biro Valentin.

 

Iulian Gavriluta

ziar scoala altfel pedagogic 2016

Adaugă comentariu

ATENTIE! Daca ne furnizati date cu caracter personal, inseamna ca sunteti de acord cu politica noastra de confidentialitate!


Codul de securitate
Actualizează