Scandal cu iz de mita la un meci de fotbal de sala sustinut la “Romeo Iamandi” –parintii juniorilor de la “Viitorul Buzau”au intrat pe teren si au intrerupt meciul

Un scandal in tota regula a vut loc la sfarsitul saptamanii trecute in sala “Romeo iamandi”din oras: in cadrul Cupei "Gheorghe Ola", arbitrul a intrerupt meciul Viitorul Buzau - Petrolul 95 din cauza parintilor care au patruns pe teren si nu au mai vrut sa plece, contestant golurile date de oaspeti. Potrivit arbitrului Chirita, meciul s-a interupt pentru ca: "Siguranta le era pusa in pericol".

La manifestare au participat echipele de juniori ale cluburilor FC Petrolul 95 Ploiesti, CSS Slobozia, ProSport Focsani si Viitorul Buzau au participat la finalul saptamanii trecute, la Buzau, la turneul zonal al Cupei ”Gheorghe Ola”, Zona 3. Potrivit martorilor, totul a inceput  la meciul dintre Viitorul Buzau si Petrolul 95 Ploiesti, cand parintii juniorilor echipei gazda si antrenorul acestora, Vasile Tudose, au protestat vehement dupa ce prahovenii au majorat scorul la 2-0. Validata initial, reusita micilor petrolisti a fost anulata, iar, mai apoi, partida a fost intrerupta, deoarece ”siguranta copiilor era pusa in pericol”. Antrenorul echipei victima, Daniel Chirita, a declarat dupa acest incident ca inaintea jocului, tehnicianul Viitorului chiar i-a propus o suma de bani pentru a ceda aceasta disputa. „Dupa ce am marcat golul de 2-0, mai multi parinti ai gazdelor au intrat in incinta de joc si au inceput sa protesteze ca nu am marcat golul regulamentar. Acestia, impreuna cu antrenorul celor de la Viitorul Buzau, au pus presiune pe arbitri. Initial, cavalerii fluierului din Bucuresti (n.r. - fratii Georgescu, Robert si Cristian) au validat reusita noastra, dar in urma protestelor au revenit asupra deciziei. In acest moment, parintii copiilor mei au inceput sa protesteze, unii dintre ei intrand pe terenul de joc, astfel ca numai fotbal nu se mai putea juca. In cele din urma, arbitrii au decis sa puna capat partidei, si eu am fost in asentimentul acestora, mai ales ca siguranta copiilor era pusa in pericol. Trebuie sa va spun si faptul ca, inaintea partidei cu Viitorul, antrenorul buzoienilor mi-a propus o suma de bani pentru a pierde partida, pe care, bineinteles, am refuzat-o. Nu-mi vine sa cred ca si la nivelul copiilor s-a ajuns intr-un asemenea hal. Deja am redactat un memoriu la cele intamplate si l-am depus la Federatia Romana de Fotbal, astfel ca totul se va decide la Comisia de Disciplina”, a spus Daniel Chirita pentru ziarulprahova.ro. Inainte de partida decisiva cu formatia din Buzau, echipa antrenata de Ciprian Pura si Daniel Chirita a terminat la egalitate duelul cu CSS Slobozia, scor 2-2, si a pierdut cu 4-1 disputa cu ProSport Focsani. Viitorul Buzau inregistrase urmatoarele rezultate: 3-1 cu ProSport Focsani si 1-1 cu CSS Slobozia.

I.G.